Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τακτικά και νοικοκυρεμένα


Με κάποιο μαγικό τρόπο, θα ήθελα, να εξαφανιζόντουσαν κάτι Σαμαράδες, Μπακογιάννη (Μητσοτάκη), Βενιζέλοι και γενικά όλα αυτά τα άχρηστα πλάσματα που αναπνέουν τσάμπα τον αέρα μας. Έτσι απλά λέει, να χαθούν. Να ξυπνήσουμε ένα μαγικό πρωινό και να έχουν φύγει απ τη ζωή μας. Σαν να γιατρευτήκαμε απ την αρρώστια αυτή που σιγά - σιγά μας τρώει. Άραγε θα μπορούσε να υπάρξει ένα μοναδικό γιατρικό για αυτά τα καθάρματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης αλλά παρ όλα αυτά ρισκάρουν ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ;

Φαντάσου όμως ε; Πόσο θα άλλαζε η ζωή μας μέσα σε λίγες μόνο ώρες αν όλοι αυτοί που θεωρούν τους  εαυτούς τους σπουδαίους απλά δεν υπήρχαν πλέον. Θα έπαιρναν μαζί τους τη μιζέρια των λόγων τους, τις αξίες του κώλου που κουβαλάνε (αν φυσικά πιστεύουν σε κάποιες αξίες εκτός αυτή του χρήματος) και απ την επόμενη κι όλα στιγμή ένα διαφορετικό μέλλον θα χαμογελούσε παντού. Στον ουρανό, στα δέντρα, στα νερά, στο χώμα και κυρίως σε αυτά τα πρόσωπα που έχω κουραστεί να τα βλέπω κατσουφιασμένα
Το τι κουβαλάει ο καθένας μας σίγουρα το ξέρει μόνο αυτός πολύ καλά. Μα το νιώθεις από εκείνο το κούνημα του κεφαλιού που πάντα καταλήγει χαμηλά. 
Όταν οι κοινωνίες βασίζονται αποκλειστικά στο χρήμα είναι δεδομένο πως όσα και να έχεις πάντα θα χρειάζεσαι πάρα πάνω γιατί οι ανάγκες συνεχώς εναλλάσσονται με άλλες θεωρώντας πως είναι υποχρέωση του καθενός μας να έχει μια σύνδεση τηλεφώνου, ένα κομπιούτερ, ένα κινητό, ένα αυτοκίνητο, χρήματα για τη διατροφή του, χρήματα στην ουσία για να αγοράζει ενέργεια. 
Αυτή με τη σειρά της είναι ένα είδος εμπορεύσιμο με τη κατάκοπους αξία που τις δίνουν κάποιοι αντίστοιχοι Σαμαράδες, Μπακογιαννηδες (Μητσοτάκη) Βενιζέλοι και πάει λέγοντας.  
Παρασύρει κάθε τι στο πέρασμά της κοστολογόντας την αξία της ζωής. Για ποιο δικαίίωμα στη ζωή μιλάμε όταν πρέπει για τα πάντα να καταβάλεις ένα ποσό που ελέγχουν απόλυτα; Σκέψου πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν πληρώσεις. Τ Ι Π Ο Τ Α. Για να έχεις το δικαίωμα  της αναπνοής και μόνο πρέπει κάποιος, κάποιοι να κερδίζουν απ' αυτό. Για να υπάρχεις απλά πρέπει να καταβάλεις αντίτιμο. Για να νομίζεις πως ζεις ελεύθερα πρέπει να σε κάνουν να φοβάσαι τον πιθανό εχθρό σου. Για να ζεις λοιπόν πρέπει να χρωστάς. Να χρωστάς όσο το δυνατόν πιο πολλά και σε περισσότερους. Πάντα όμως όλοι αυτοί έχουν μια μαγική συνταγή που τους κρατάει δεμένους μεταξύ τους. Το πρώτο συστατικό της η αρχή, η εξουσία, το δεύτερο η πειθώ για να την αποκτήσουν. Δεν έχει καμία σημασία αν στο όνομα της απόκτησης της σου λένε ψέματα, σε κοροϊδεύουν, σε καταπιέζουν, σε εκβιάζουν, σε φοβίζουν. Η συνταγή περιλαμβάνει πάντα δόσεις ενοχής που προσπαθούν να σου περάσουν βγάζοντας σε στην ουσία ηλίθιο που άκουσες τους προηγούμενους και όχι αυτούς. Πρέπει ακόμα να σε πείσουν να πεθάνεις ακόμα για αυτούς αν έτσι πρέπει για να  αυξήσουν την ματαιοδοξία τους. Πρέπει επίσης με τη  συνταγή τους να σε κάνουν να πιστέψεις πως αρέσει σε πολλούς. Εσύ απλά θα είσαι στην "απ' έξω" όταν θα αρχίσει το πάρτι, αλλά θα έχεις σύνδεση ίντερνετ, κινητό τηλέφωνο και άλλα καλούδια της σύγχρονης εποχής. Της εποχής της Νέας Τάξης. Το λέει από μόνη της όλα τακτικά και νοικοκυρεμένα. 

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

πολιτικό WC

Από κάποια στιγμή της ζωής μου (γύρω στα 16-17) όταν άρχισε η απομυθοποίηση των πάντων δηλαδή, σκεφτόμουν τις φυσικές ανάγκες που έχουμε όλοι μας. Λίγες είναι οι κοινές. Μαμ, κακά και νάνι. Σαν τα μωράκια δηλαδή. Μόνο σε αυτά τα τρία ήταν κοινές οι ενέργειες όλων μας. Άλλος λίγο άλλος πολύ τρώμε. Φαντάσου τι μασαμπουκώνουν Βενιζέλος και Πάγκαλος. Το ίδιο και με τον ύπνο. Άλλοι το ξεφτιλίζουν κι άλλοι ίσα και μόνο για να πουν πως κοιμήθηκαν. Στο δε κακά, καλά εκεί είναι η απόλυτη απομυθοποίηση. Φανταζόμουν λοιπόν πως άραγε (εκείνη την εποχή) θα αφοδεύει (sic) ο Καραμανλής (θείος) ο Αντρέας (Παπανδρέου, ντε) ο Φλωράκης και πάει λέγοντας. Ε, αυτή τη σκέψη την έχω πάντα. Κάπως έτσι πέφτουν στα μάτια μου και στην εκτίμησή μου όλοι τους. Φαντάσου λέει τη Ντόρα να χέζει. Μα πείτε μου δεν έχει φοβερή πλάκα η σκηνή; Μετά φέρε στο μυαλό σου τον Πάγκαλο. Σε μια αλφαβητική σειρά φέρε τους όλους στο μυαλό σου με την προϋπόθεση να είσαι σε απόσταση οσφρητικής ασφάλειας. Μόνο φαντάσου τις κωλόφατσές τους την ώρα της προσπάθειας. Σταθερά μου έρχεται στο μυαλό ο Αντωνάκης, ο Μπουλούκος, προσφάτως ο Μιχαλολιάκος, ο Βορίδης και όλα τα καλά παιδιά του δεξιού σιναφιού. (βάλε και το πασοκάκι μέσα. Κι αυτό δεξιά είναι)
Έτσι λοιπόν στα μάτια μου καταρρέουν τα όποια λένε την κάθε στιγμή.
Θα μου πεις είναι πολιτική αντιμετώπιση αυτή;
¨Οχι βέβαια. Γιατί όλοι αυτοί κάνουν πολιτική;
Σκατά κάνουν και απλά τους φέρνω στο μυαλό μου την ώρα της δημιουργίας τους. Σαν τις γάτες μετά ρίχνουν και λίγο χώμα για να τα σκεπάσουν να μη τα βλέπουμε εμείς οι αδαείς.
Λες και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις "βρωμοδουλειές τους"

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τους κάνουμε μια πλάκα;

Μήπως, λέω εγώ τώρα, θα ήταν πιο καλά να το ρίξουμε στη πλάκα με όλους αυτούς που έχουν βάλει σκοπό της μίζερης ζωούλας τους να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους;  Απ΄' τη φαρμακομούνω Λακράντ, την κακογάμητη Μέρκελ, το άλλο το ναζιστογκόλουμ Σόιμπλε. μέχρι και τους δικούς μας Σαμαροβενιζέλους κλπ, που στο μόνο που πιστεύουν είναι το χρήμα και μάλιστα το κωλοευρώ τους.
Φαντάζομαι λοιπόν κάποιο σοβαροί δημοσιογράφοι (όχι πρετεντέρηδες δηλαδή) έτσι πολύ πολύ σοβαρά να τους αρχίσουν τις ερωτήσεις.
• Πότε κάνατε έρωτα για πρώτη σας φορά κ. Σαμαρά;
• Η πρώτη σας κοπάνα απ το σχολείο πότε έγινε (αν έγινε)
• Εκεί στην Αμερική με το κολλητάρι σας τον ΓΑΠ παίρνατε κανένα γκομενάκι μαζί;
• Ποια η σχέση σας με τη μαριχουάνα;
• Τη μακαρονάδα την προτιμάτε με κιμά ή σκέτη σάλτσα; Κι να με κιμά, και με τυρί τριμμένο ή όχι;
• Αφού κάνετε τη χοντρή ανάγκη σας σκουπίζεστε δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα;
• Την Ντόρα την έχετε φαντασιωθει καμιά φορά; Και πως (θα θέλαμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
• Ξέρετε να χτυπάτε φραπέ; Μάλλον ναι αλλά με φραπιέρα ή με σέικερ;
• Όταν παίρνετε το μπανάκι σας στη θάλασσα πάντα φοράτε ένα καπελάκι όπως σας έχει απαθανατίσει ο φακός;
• Όταν πάτε για ύπνο λέτε τη προσευχή σας σαν καλός νοικοκύρης ή όχι; Κι αν ναι ποια προσευχή λέτε;
• Αντώνη μου (μου επιτρέπεις το μου έτσι; το λέω για να σπάσει ο πάγος γιατί μετά θα αρχίσω να σου στέλνω και φιλάκια) Αντώνη μου λοιπόν, με τον Μητσοτάκουλα τι βλέπεις να γίνετε; θα τη βγάλει μέχρι το φθινόπωρο ή όχι; Αν επιτέλους τον καλέσει ο Άδης θα πας με κόκκινη γραβάτα στη παράσταση ή με μπλε;
• Τι νούμερο παπούτσι φοράς;
•  Κύριε Σαμαρά για πόσο μαλάκες περνάτε τους ΄'Ελληνες
Καθόλου; Λίγο; Πολύ; Πάρα πολύ; Πιο πολύ κι απ' το πάρα πολύ;
Οι γελοίες ερωτήσεις μπορούν να πάρουν μέρες και η απάντηση θα είναι ή ίδια την κάθε φορά.
"Είμαστε κόμμα νοικοκυριών κύριοι εμείς."
Εδώ και μετά την νοικοκυρεμένη απάντηση αρχίζουμε να στέλνουμε φιλάκια.  
Μουτς, ματς μουτς, ματς, μουτς, ματς,  συνεχώς. 
Λύνουμε την απορία που ζωγραφίστηκε στο προσωπό του λέγοντας πως αφού στις 17 Ιουνίου θα σε γαμήσουμε τουλάχιστον ας κάνουμε από τώρα ατμόσφαιρα.
Να σου πω ένα μυστικό ρε Αντώνη που μάλλον δεν κατάλαβες στις 7 Μαΐου; Οι Έλληνες δεν θέλουν πολυκομματική κυβέρνηση. Να πάτε στο διάολο θέλουν αλλά σε πρώτη φάση σας το είπαν με ευγενικό τρόπο. Εσύ τώρα "έπιασες" πως σου ζήτησαν να μαζέψεις τον κάθε άχρηστο και να τον ξαναεντάξεις στη Νουδούλα ελπίζοντας να ξαναπιάσεις μαλάκες τους ψηφοφόρους. Α ρε Αντωνάκη πάλι "πουτάνα" τα έκανες. Να σας δω μόνο με την Ντόρα να σκυλοβρίζεστε στις  18-19 Ιούνη και να ρίχνετε ό ένας τα λάθη στον άλλο. Μόνο αυτό. 
Άντε μωρέ άχρηστε που έκανες ένα φεγγάρι υπουργός του βρικόλακα και νομίζεις πως κάποιος είσαι. ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΑ νοικοκύρη κι εσύ.
 

ΙΚΑΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

38 χρόνια από ικανούς σε ικανότερους πάμε. Είναι δε τόσο ικανοί που θεωρούν πως μπορούν να φτιάξουν το δικό τους κόμμα και να μαζέψουν κι άλλους ικανούς και ικανότερους. Έτσι λοιπόν είχαν σκάσει μύτη κάτι ΠΟΛ.ΑΝ. (βλέπε Σαμαράς) κάτι Κ.Ε.Π (βλέπε Αβραμόπουλος) ένα άλλο με ένα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ταύρο (βλέπε Μάνος) ακόμα κι ένα που καπηλεύτηκε το όνομα του ΛΑΟΥ (βλέπε Καρατζαφέρης) και μερικές άλλες πολιτικοδεξιές παρανυχίδες που όλοι τους όμως είχαν ένα κοινό σκοπό και ιδέα. Ήταν όλοι τους ικανοί και φρόντιζαν για το καλό σας βρε κουτά κι ανόητα. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου φυσικά ποντάριζαν στη ρηχή μνήμη σας για να φτιάχνουν "μπαγιόκο" χωρίς να κάνουν τίποτα. Σας δούλευαν και εξακολουθούν να σας δουλεύουν από άλλο "μετερίζι¨ (γαμώ της αγωνιστικές λέξεις ε;)
Ο χρόνος κυλά στην Ελλάδα της ωχαδερφοσύνης, του σταρχιδισμού και της τσάμπα μαγκιάς. Φτάνουμε στα χρόνια της χολέρας λοιπόν και οι παραπάνω ικανοί με τους ικανότατους κολαούζους τους, προσπαθούν να σας πείσουν πως είναι πιο ικανοί απ τους ικανούς και κατά κάποιο τρόπο θεοί. Ναι ΘΕΟΙ της πολιτικής κουλτούρας. Ξέρουν τα πάντα όμως. Έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα αγράμματε ψηφοφόρε. Το μόνο που δεν ξέρουν είναι αν βγήκαν απ τη μήτρα της μάνας τους ή απ τη διπλανή πίσω πόρτα. Εδώ είναι που χαλάει η συνταγή. Γιατί σου λέει ό άλλος, δεν μπορεί ρε παιδί μου, για να είναι τέτοια σκατά, δεν πρεπεί να βγήκαν φυσιολογικά. Αν τρέξεις λίγο στις καθημερινές ειδήσεις θα δεις τι θέλω να πω. Αν διαβάσεις λίγο και πίσω απ τις λέξεις που γράφουν και ξεστομίζουν θα καταλάβεις.
Ένα υπέροχο κουλουβάχατο λοιπόν που μάζεψε τους ικανότερους των ικανών και σου πλασάρουν σαν υγιές κόμμα. Τώρα για να το πιστέψεις αυτό πρέπει να είσαι ή πολύ μαλάκας (που δεν σε κόβω για τέτοιο) ή να μην καταλαβαίνεις καλά ελληνικά (βλέπε Γ.Α.Π.)
Για μια φορά τόλμησε η Ελλάδα να αλλάξει κάπως τους πολιτικούς συσχετισμούς, να ανοίξει λίγο το μάτι απ τη πολιτική τσίμπλα, να βγει επιτέλους η μαρμελάδα απ τα αυτιά και όπως ήταν φυσικό οι Ικανότατοι Ξεφτίλες κάνουν τα αδύνατα δυνατά να περάσουν μπροστά παραποιώντας το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Είπαμε εσύ δεν ξέρεις τι ψήφισες. Εκείνοι ξέρουν μόνο. Εσύ μπορείς απλά να συμφωνείς με αυτούς. Τίποτα άλλο.
Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει θα λες. Σε αγαπάει η Νουδούλα; Σε αγαπάει θα λες.
Άντε καλή σκέψη να έχετε μέχρι τις επόμενες επαναληπτικές εκλογές που δείχνουν να μη κατάλαβαν οι ικανοί.
Αποδείξτε πως εσείς και μόνο εσείς είστε ΙΚΑΝΟΙ για το μέλλον σας. Το δικό σας αλλά κυρίως των παιδιών σας.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρωστάμε της Μιχαλούς



















Ένα απέραντο κουτσομπολιό  είναι η όλη κατάσταση. Χρωστάμε (δε λέω) και βάσει διαδόσεων ξαναχρωστάμε τα διπλά και τρίδιπλα. Χρωστάμε και επί των χρεών μας κατά πώς διέδωσαν οι κουτσομπόλες απ τας Αμέρικας και οι άλλες γεροκουτσομπόλες απ τας Ευρώπας το έβγαλαν βούκινο στις Άνω Κάτω ρούγες. Τσίμπησαν λοιπόν όλοι και το θέμα πήρε την γνωστή του διάσταση με πρωτεύοντα ρόλο κάποιον κουτσομπολίστικων μαϊντανών στα χαζοκούτια. Λίγο μαλάκας να είσαι και αμέσως πέφτεις στη παγίδα που σου έστησαν. Φαντάσου να σαι και Γιωργάκης Παπανδρέου και να έχεις σύμβουλο τον Παπαδήμο. Ε τότε  η "επιτυχία" της μαλακίας είναι ολοκληρωμένη. Ως γνωστό "σαν πετύχει η μαλακία τύφλα νa'χει το γαμήσι"
Ο σκοπός της κάθε κουτσομπόλας ποιος είναι; Να δημιουργήσει "ντόρο" (όχι Ντόρα μωρέ) Ποιο το όφελος όμως απ' το ντόρο θα ρωτήσεις εύλογα. Μα να κρύψει τις δικές της μαλακίες, παγαποντιές, ρεμούλες κλπ. Πάνω απ' όλα να πείσει των ακροατή, κουτσομπόλη επίσης, πως ξέρει τα πάντα και έχει την συνταγή για τη όποια αρρώστια. Σαν εκείνα τα φάρμακα των τσαρλατάνων που γιάτρευαν από τριχόπτωση έως πνευμονία. Έτσι λοιπόν χάθηκε και το μέτρο και οι υπερβολές έγιναν τσουνάμι ειδήσεων. Πτωχεύουμε, ξαναγυρνάμε στις σπηλιές, θα πέσει ακρίδα, θα μαυρίσει ο ήλιος, θα θα θα. Σαν σενάριο κακόγουστου σπλάτερ όπως αυτές οι μαλακίες που βλέπουν τα αμερικανάκια με τον Φρέντυ Γκρούκερ σε εκείνο το δρόμο με τις λεύκες. Στη περίπτωσή μας "στο δρόμο με τα πεύκα". Πίσω απ' τα κουτσομπολίστικα σχόλια λοιπόν οι πολιτικοί (χα! χα! χα! χα!) τούτου του τόπου να ξεφτιλίζουν κάθε έννοια λογικής. Πιστή μόνο στις κωλοκομματικές γραμμές τους και κατά πώς φυσάει το συμφέρον της μίζας, της συγκάλυψης, της απατεωνιάς, του εύκολου λαϊκισμού (ωραίος όρος ε;).
Ανακατατάξεις κομμάτων, διασπάσεις, φανφάρες και πύρινοι λόγοι βγαλμένοι απ τα άδυτα της κόλασης, εθνικιστικές κορώνες, αδελφικότητα μεταξύ των λαών (όλοι είμαστε ίδιοι), χρήμα, δισεκατομμύρια, μετοχές, δάνεια, τόκοι, αριθμοί και ξανά αριθμοί, αποκαλύψεις, νέα ειδήσεων, εκλογές και ξανά εκλογές και πάνω απ όλα ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Χρηματοπιστωτικά γραφεία, οικονομολόγοι (οι σύγχρονοι θεοί) που αναλύουν γιατί δεν έγινε σήμερα, αυτό που είχαν πει πως θα γίνει εχθές. Έχουν επίσης τη γιατριά για την κάθε νόσο και κάθε μαλακία. Αυτοί δεν έπιασαν ποτέ το πουλάκι τους και δεν το έπαιξαν. Ποτέ όμως. Γεννήθηκαν γαμήκουλες και γνωρίζουν τα πάντα ηλίθιε ψηφοφόρε που θέλεις να τους ελέγχεις κι' όλα. Στο ίδιο σινάφι κάτι Πρετεντέρηδες, Τρέμες κλπ (μη βρομίζουμε το post με κακά λόγια) άλλες κακές κουτσομπόλες έχουν την ικανότητα να κάνουν την τρίχα τριχιά ανακηρύσσοντας εαυτούς προφήτες, γκουρού, χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και πάει λέγοντας. Μέσα σε όλα αυτά οι αρχηγοί λοιπόν που έχουν πάντα δίκιο. Ξέρουν κι αυτοί μαγικές συνταγές, μόνο που αν τύχει και έχουν την εξουσία στα χέρια τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σου δείξουν πόσο μαλάκες, άχρηστοι είναι.
Επιλογές προσώπων σε θέατρο σκιών ενός κακόγουστου θιάσου, που αν ήταν σε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία που σέβεται το προϊόν παραγωγής της θα είχαν απολυθεί την πρώτη ώρα μετά την πρόσληψή τους.
Φυσικά και πολλοί νέοι αστέρες της πολιτικής, σαν τον άλλο το μαλάκα που ενώ σαφώς και έχει δίκιο για τη κατάσταση στην Ελλάδα, τα είπε στην "εξοχότατη" Μέρκελ. Καλά πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι; Είναι δυνατόν ρε κάφρε να φέρεσαι με τόση δουλοπρέπεια; Είναι δυνατόν να ξεφτιλίζεις έτσι μια ολόκληρη χώρα θεωρώντας πως μόνο η κακογαμημένη Μέρκελ μπορεί να σε καταλάβει;  Το "εργάκι"  που έφτιαξες για να εκφράσεις την άποψη σου μπορεί να έχει σωστά φώτα. σωστή σκηνική παρουσία, καλό διάλογο, μα μπάζει το σενάριο, ο δε ηθοποιός είναι απλά για τις κλωτσιές και κατά αυτή την έννοια το "spotακι" πάει άπατο αγαπητέ. Άντε κάνε καμιά άλλη προσπάθεια για κάποιο άλλο προϊόν. Χαρτί υγείας ας πούμε.
Επ' ευκαιρίας... γεια σου ρε Αντωνάκη με τις μεταγραφές σου!!! χα χα χα !!!! όλα τα καλά παιδιά, μόνο που το παιχνίδι το έχεις χάσει πριν ακόμα βγεις στο γήπεδο. (Ντόρα, Μπουμπούκος, Βορίδης, Πλεύρης, Ανατολάκης, Βελόπουλος και ολίγον Μάνος ίσως;) Δεν μπορείς να καταλάβεις το πιο απλό απ όλα; Ο κόσμος μαύρισε αυτούς που έκανες μεταγραφή γιατί κατάλαβε επιτέλους πόσο γελοίοι είναι (ο Μπουμπούκος κρυβόταν απ' τις μουστάρδες πίσω απ τη γυναίκα του) και εσύ απλά με αυτή τη κίνηση επιβεβαιώνεις και επιβραβεύεις τη γελοιότητα. Και περιμένεις να αναβάσεις τα ποσοστά σου; Κυριακή κοντή γιορτή Αντωνάκη. Κάτσε και θα δεις κάτι πλάκες που θα ζήσουμε.
Παραφραστής του μηνύματος της 6 Μαΐου. Ε παραφραστή!.
Καλά ποιοι είναι οι επικοινωνιολόγοι σας ρε Αντωνάκη; Ψώνισες από σβέρκο.
Όσο για τον Ευάγγελο,  ...δι' ευχών των αγίων πατέρων ημών κλπ. μη χαλάμε και τσάμπα ενέργεια τώρα για το συχωρεμένο πασοκάκι.

Λογικό πως τα κουτσομπολιά κουράζουν κυρίως την ορθή σκέψη. Δημιουργούν αυτή τη θολούρα στο παράθυρο του μέλλοντός μας που όλοι θέλουν, πιστεύω, να το βλέπουν πεντακάθαρο και όχι λεκιασμένο από λάσπες, κουτσουλιές, φτυσίματα, σκόνες κλπ. Σαν να οδηγείς με λερωμένο παρ μπριζ και χωρίς ίχνος βροχής τουλάχιστον να σου καθαρίζει το οπτικό πεδίο. Έχουμε πει , πρέπει να έχει τουλάχιστον λίγο νεράκι για τους υαλοκαθαριστήρες και φυσικά να δουλεύουν. Τα λαστιχάκια τους πάντα φρέσκα και να παίρνουν καλά τη βρώμα που σε ταΐζουν στη πορεία . Γι το μυαλό σου μιλάω που οι κουτσομπόλες το κάνουν βρώμικο πουρέ.


 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Επέτειος χωρίς κυβέρνηση.

Μήπως είναι πιο καλά τελικά; Θα έλεγα ναι. Στη τελική γιατί να μην αναλαμβάνουν τις θέσεις υπουργών άτομα που θα έχουν κριθεί ικανά με ένα είδος ΑΣΕΠ; Για παράδειγμα αν θέλει κάποιος να γίνει υπουργός εξωτερικών να παρουσιάζει δικές του μελέτες  πάνω σε διεθνή θέματα, να μιλάει σίγουρα 4-5 ξένες γλώσσες (να μη του είναι η Ελληνική ξένη γλώσσα), να ξέρει τι "καπνό φουμάρουν" γείτονες, σύμμαχοι, εχθροί και φίλοι. Να είναι γνώστης του παγκόσμιου σκηνικού, να έχει επαφές με τους απαραίτητους κύκλους συμφερόντων και φυσικά να είναι σωστός πατριώτης γνωρίζοντας την κληρονομιά μας (όχι εθνικιστής μαλάκας). Φυσικά ρόλο παίζει και το παρουσιαστικό ή ψυχολογική του κατάσταση, το πόσο σωστά δουλεύει το μυαλό του και πόσο στη τελική είναι κατάλληλος για τη θέση αυτή. Η επιλογή του θα πρέπει να γίνει από άτομα κοινής αποδοχής και διαπιστωμένης ικανότητας κρίσης. Όλα αυτά φυσικά και στα υπόλοιπα υπουργεία.
Τελικά μάλλον ο ρόλος των κομμάτων είναι αν μη τι άλλο γελοίος και το μόνο που κάνει είναι να διαχωρίζει ακόμα πιο πολύ τους πολίτες της κάθε χώρας παρά να δρα συσπιρωτικά για το κοινό καλό. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία όλων των κομμάτων σε κάθε σημείο της γής. Αυτή είναι η κακώς εννοούμενη δημοκρατία αμερικάνικου τύπου και καμία σχέση δεν έχει με την Αθηναϊκή Δημοκρατία που ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή στα κοινά. Φυσικά τώρα η συμμετοχή έχει κάποιον άλλο σκοπό εκτός του κοινού καλού. Μόνο ο καλός μισθός, η ικανότητα να παραμυθιάζουν το κόσμο, η συνταξούλα τους και πάνω απ' όλα οι  μίζες. Το όλο σύστημα διακυβέρνησης με σταθερά καταπατημένο σύνταγμα καμία σχέση δεν έχει με τη σωστή διοίκηση ενός τόπου. Μόνο η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρατηγικές εκφυλισμού, συμφεροντολογικοί πόλεμοι και μόνιμη ενασχόληση με το χρήμα που θα έπρεπε απλά να υπάρχει όχι για συσσώρευση πλουτισμού αλλά καθαρά σαν μέσο συναλλαγής που δυστυχώς δεν είναι. Για παράδειγμα. Ένας υπουργός εμπορίου θα έπρεπε να ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας χώρας και να καθορίζει (φυσικά με το επιτελείο του) τις τιμές των αγαθών. Ανώτατος άρχων; Φυσικά όχι. Τι να τον κάνεις όταν ό κάθε υπεύθυνος του τομέα του κάνει πραγματικά τη δουλειά του; Αντιπρόσωπος ίσως; Μπορεί ναι για κάθε ξεχωριστή περίσταση. Μη ξεχνάμε τους πόσους συμβούλους μπορεί να έχει ο κάθε πρωθυπουργός, πρόεδρος, βασιλιάς ακόμα. Είναι δεδομένο πώς ένας άνθρωπός δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά μόνος του αν δέν έχει τη συμβουλή άλλων, πόσο μάλλον οι πολιτικοί που αποδεδειγμένα είναι ηλίθιοι. Σε τελική ανάλυση για πιο λόγο ένας άνθρωπος μπορεί να αντιπροσωπεύει μια μερίδα πληθυσμού ενός κράτους; Θα μου πείτε για να είναι ένας ο εκφραστής των απόψεων. Ναι αλλά χωρίς τα κόμματα τι να τον κάνουμε τον εκφραστή;
 Απόλυτη δημοκρατία.
Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να συνεισφέρει στον τόπο του για το κοινό καλό.
Προς το παρόν απλά αγανακτούμε. σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

38 χρόνια μετά.

Μια υποτιθέμενη ελευθερία στο μέγεθος της αυθαιρεσίας, ξανάφερε στην επιφάνεια μια ιδεολογία (αν μπορείς να τη πεις έτσι) μισητή σε όλο το κόσμο. Αν είναι δυνατόν στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα να πιστέψω πως υπάρχουν άτομα, που ενώ προσπαθούν να δικαιωθούν για τη σφαγή τους στη κατοχή, προσφέρουν τη ψήφο τους στους σφαγείς τους. Αν αυτό δεν είναι πολύ ύποπτο τότε είναι ηλίθιο. Αν μέσα στη Ελλάδα υπάρχουν 400.000 χιλιάδες φασιστοειδή, μάλλον δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσο και φασιστική να μοιάζει αυτή η άποψή μου. Απ την άλλη όμως τα καμάρια της  Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φρόντισαν αυτά τα 38 χρόνια να  διαμορφώσουν τούτο το μόρφωμα με την μαλακισμένη πολιτική τους σε κάθε τομέα της ζωής. Φυσικά το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια όταν δεν μπορείς να έχεις την κοινή λογική και όταν η ημιμάθεια χαρακτηρίζει την τυφλή υπακοή σε κάθε  φασίζουσα ιδέα. Όταν αντί για την πραγματική γνώση της Ελληνικής γραμματείας για παράδειγμα, αφήνεσαι στην όποια  μετάφραση του κάθε δικτατορίσκου.
Όπως έγινε το πιο μισητό σύμβολο του κόσμου η σβάστικα, έτσι και τώρα ο μαίανδρος θα γίνει το ίδιο μισητός επειδή κάποιος το θεώρησε κληρονομιά απ' τον παππού του και το κόλλησε έτσι με τσαμπουκά ως σήμα κατατεθέν στο λογότυπο του βρώμικου μυαλού του. Φυσικά το ηλίθιο ελληνικό κράτος το άφησε να περάσει κι αυτό όπως τόσα και τόσα (βλέπε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΣΤΕΡΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΣΒΑΣΤΙΚΑ, παραποίηση ελληνικής ιστορίας, Ο ΟΜΗΡΟΣ αγράμματος κατά το History Channel, Φοινικική γραφή, Ινδοευρωπαίοι, ο Θουκυδίδης ένας απλός παραμυθάς, Αγράμματοι κατσικοκλέφτες οι ήρωες των αγώνων μας και χιλιάδες άλλα ) κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει άραγε;
Βλέπεις ή Γερμανία ξαναχτυπάει τη πόρτα μας για άλλη μια κατοχή και πρέπει να προετοιμάσουμε τους υποτελείς με εκείνο το περίφημο πια "εγέρθητο". Εμ πρέπει να ξέρουμε τι σκατάδες δούλοι είμαστε. Πρέπει δίπλα στον αρχηγίσκο να υπάρχουν εκείνα τα χτισμένα "παλικαράκια" που βρήκαν έφορο έδαφος καλλιεργημένο από μια κρατική μηχανή που αυτά τα χρόνια δημιουργούσε πολίτες εχθρούς και όχι συμμάχους για να μπορεί ο κάθε Άκης (free Akis) και τα άλλα λαμόγια να φτιάχνουν παλατάκια υποδοχής των κατακτητών μας. Να αφήνει κάθε μετανάστη λαθραίο ή όχι με περίσσιο τσαμπουκά επίσης να μπαινοβγαίνει σε μια χώρα που ούτε βιομηχανική υποδομή έχει, ούτε καλά καλά μπορεί να θρέψει τους πολίτες της. Με μια πολιτική αντιγραμμένη απ τας Ευρώπας (μη χέσω) χωρίς να έχει εξετάσει κυρίως τη συμπεριφορά των ίδιων των κατοίκων της, φτιάχνοντας τόσα χρόνια τώρα ξιπασμένους νεόπλουτους (όχι πλέον), διανοούμενους της πλάκας, ωχαδερφιστές σταρχιδήτες, φωνασκούντα φασιστόμουτρα που ιδέα δεν έχουν τι είναι να κατέχεις τον τίτλο τιμής Έλληνας, εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το πως να μισείς και όχι να αγαπάς τον τόπο σου και πάνω απ όλα γηπεδική λογική του χουλιγκανισμού. Γενικά πολλά "φρούτα" που θα έπρεπε να είχαν ξεριζωθεί και όχι καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. 
191 χρόνια μετά και ακόμα "ραγιάδες" ακόμα δεν λέει ν ανοίξει το μαλακισμένο μυαλό και να μάθει - διδαχθεί, αντί να έχει την άποψη του σκύλου για την εφημερίδα (ξέρει πως υπάρχει μα φυσικά δεν μπορεί να διαβάσει  αν είναι πολιτική, αθλητική, σκανδαλοθηρική...πόσο μάλλον να αναλύσει). Στη θέση της εφημερίδας βάλε τώρα την ενημέρωση απ' όπου αυτό είναι δυνατόν και στη θέση του σκύλου ... ε ξέρουμε πολύ καλά ποιοι πρέπει να είναι. Η ίδια υπακοή βλέπετε.  "'Ορθιος Φλόξ" μπαίνει ο αρχηγός. γαβ! γαβ! γαβ!

Σάββατο 5 Μαΐου 2012