Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ


Μέσα σε ένα κυριολεκτικά χαμό από κάθε λογής είδηση ψάχνεις να βρεις κάτι που θα σε ανεβάσει.
Διαβάζεις για τις "τσάμπα μαγκιές" του Μεϊμαράκη, τις κωλοτούμπες όλων λες και είμαστε στο τσίρκο του παράλογου, τις παπαρίες πλέον της Παπαρήγα, τις ακόμα μεγαλύτερες παπαριές με εθνικιστική μυρωδιά πορδής της Χρυσής Αυγής,  τις μαλακίες Γιωργάκη - Αντωνάκη, το πώς προσπαθούν όλοι να κρύψουν το κωλαράκι τους ή την χοντροκωλάρα τους (βλέπε Πάγκαλο - Βενιζέλο). Βλέπεις τον κάθε τάχα μου ειδικό για την οικονομία να λέει ότι του κατέβει για να δείξει  ρε παιδί μου πως το κατέχει το θέμα, τον άλλο τον αρχιμαλάκα που αυτοκτόνησε (;) κάνοντας φιτίλια 500.000 ευρώ.  Ίσως να αυτοκτόνησε αφού κατάλαβε τη μαλακία που έκανε, καθώς θα μπορούσε να τα έδινε σε τόσες οικογένειες που δεινοπαθούν. Αντίθετα τα πήρε μαζί του μέσα στο σάπιο αίμα του ο φιλότεχνος κατά τα άλλα. 
Σκάει, και καλά, ένα πραξικόπημα που δεν έγινε πέρσι για να έχουμε έτσι να ξεστραβωνόμαστε και να περνούν ότι νέο οικονομικό μέτρο τους καυλώσει απαξιώνοντας ένα ολόκληρο λαό στο όνομα των τραπεζών. 
Σενάρια πολέμου, ανέχειας, πείνας, φόρων επί φόρων πάνω στους προηγούμενους φόρους και ο κάθε χρηματομαλάκας που μαζεύει και μαζεύει απαιτεί να δουλεύουν για πάρτη του για 180 και 200 ευρώ  μηνιαία  για τετράωρη ημερήσια εργασία αφού ξέρει καλά πως μέσα σε αυτές τις γαμημένες 4 ώρες θα ρουφήξει όσο αίμα μπορεί  από κάθε άτομο που έχει ανάγκη να εργαστεί όχι για την απίθανη αυτή αμοιβή, όσο για να νιώθει πως προσφέρει στην οικογένεια του, στον εαυτό του, στο κοινωνικό ιστό με λίγα λόγια. Έναν κοινωνικό ιστό που τον έχουν κάνει όσο πιο σαθρό μπορούν για να εκμεταλλευτούν και την τελευταία σταγόνα μας  τα παράσιτα της ζωής όλων μας. 

Ομάδες πολιτών θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη τους και να σταματήσουν να πληρώνουν έστω και αν μπορούν να το κάνουν (που πλέον δεν μπορούν) υποστηρίζοντας έτσι το κωλοσύστημα που καθημερινά οδηγεί σε άλλου είδους αυτοκτονίες πολύ πιο ηρωικές και ανθρώπινες απ΄του παραπάνω φραγκάτου εφοπλιστή φιλότεχνου. 
Τι σκατά ρε γαμώτο; Πόσο έχουμε χωθεί βαθιά σε ένα καβούκι που ανά πάσα στιγμή, τόσο εύθραυστο που είναι, μπορεί να σπάσει και να μας λιώσουν; Γιατί αυτή η αδιαφορία πλέον για τα πάντα; Τουλάχιστον μιλήστε ρε σεις. Ανοίξτε το στόμα σας, τον γραπτό σας λόγο έστω και ασύντακτο και κακογραμμένο και βγάλτε από μέσα σας αυτά που λέμε σε παρέες για να δει το πιο πλατύ κοινό πως είμαστε η μεγάλη μάζα που πρέπει να πάρει τη κατάσταση στα χέρια της. Αρκετά πια με όλους αυτούς που έπαιξαν με την νοημοσύνη μας. Αρκετά με τον κάθε τυχάρπαστο που άρπαξε μια θέση υπουργού, βουλευτή, πολιτικάντη και μας γάμησε. Μας γαμάνε που μας γαμάνε, τουλάχιστον φωνάξτε πως πονάτε. Εκτός κι αν τελικά έχει αρχίσει να σας αρέσει, κάτι που αφήσατε να εννοηθεί στις τελευταίες εκλογές.    
Και δείτε λίγο τι κάνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το λίπος δημοσιογραφεί




















Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δημοσιογράφος ε;
κοίτα που μερικά πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα

ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ή Ράδιο-φόνο?
Μπορεί αυτός ο άνθρωπος (;) να κάνει κάτι άλλο εκτός απ' το να φονεύει τη κοινή λογική; Μπορεί να κάνει κάτι άλλο εκτός απ το να μετατρέπει τα εγκεφαλικά κύτταρα σε λίπος; 
Οπότε μιλάμε για καλά μελετημένο σχέδιο που έχει σαν σκοπό να κάνει τα μυαλά των όποιων ακροατών μαγειρικό λίπος. Αυτός είναι ο σκοπός του. Όποιος θέλει να το υποστεί να τον ακούσει και μετά να αφήσει να τρέξει απ' το δεξί του αυτί το πολτοποιημένο - μεταλλαγμένο σε κακής ποιότητας λίπος, σε ένα βαζάκι που απλά θα καταθέσει σε κάποια αρμόδια υπηρεσία παραπλάνησης του κοινού, σαν ένδειξη της απόλυτης εγκεφαλικής μαλακίας που τον δέρνει.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Marketing πολιτικής, θρησκείας


Όταν έχεις τη κάθε θρησκεία να σε ποτίζει με την "μετά θάνατο ζωή" ποια αξία δίνεις σε αυτή τη πραγματικότητα που ζεις και ξέρεις πως σε κάποια χρόνια θα τελειώσει; Καμία, ίσως φανατίζοντας τους πιο πιστούς απ΄τους πιστούς, να σκοτώσουν, να βιάσουν, να καταστρέψουν στο όνομα της δικής τους ακλόνητης όπως νομίζουν ανωτέρας δύναμης.  Εάν αυτή η ανώτερη δύναμη ήθελε την ευτυχία του κόσμου, όποια κι' αν είναι αυτή, για ποιους σκοπούς σπέρνει  κυριολεκτικά δυστυχία στον κόσμο; Αυτοί οι αντίπαλοι θεοί πιο καλά δεν θα ήταν να τα βρουν μεταξύ τους απ΄το να "βάζουν" εμμέσως ή αμέσως τους πιστούς τους να εξοντώνονται;
Κατοικώντας σε ένα σώμα που τυχαίνει να περιέχει μυαλό για να δίνει σκέψη - κίνηση, ταυτόχρονα αντιμάχονται δύο δυνάμεις στο καθένα μας. Εκείνη η εσωτερική που καθοδηγεί τις πράξεις μας και  εκείνη που δίνει τη λειτουργία στον εσωτερισμό της σκέψης μας. Η ανάγκη του καθενός να ανήκει σε ένα σύνολο (οικογένεια. γειτονιά. πόλη, κράτος) πρέπει να ελέγχεται λοιπόν απ΄τους όποιους νόμους που οι "σοφοί" νομοθετούν και επιβάλουν με πολιτικά συστήματα.  Η ανάγκη του εσωτερικού ψαξίματος τώρα πρέπει αντίστοιχα να ελέγχεται  απ΄τους "αφέντες" του ψυχικού κόσμου επιβάλλοντας και πάλι θρησκευτικά συστήματα. Τα δύο αυτά σκοπό έχουν τον έλεγχο των παραπάνω βασικών λειτουργιών μας. Της λειτουργίας σαν όντα με υλικές ανάγκες (τροφή, ύπνος, ...) και της εσωτερικής λειτουργίας αυτού που θέλουμε να ονομάζουμε ψυχή. Μέτρα λοιπόν ελέγχου και των δύο απ΄τους ισχυρούς. Πολιτική και θρησκεία. Δυο απόλυτες εξουσίες που πάντα θα δρουν για δικό τους και μόνο όφελος εκμεταλλευόμενες τις φυσιολογικές ανάγκες των ανθρώπων. Παραγωγή, εμπόριο, τέχνη, πολιτισμός, διακίνηση... τα πάντα πλήρως ελεγχόμενα απ΄τους "ανώτερους εγκεφάλους" αλλά και έλεγχο των συναισθημάτων, αγάπη, μίσος, αδιαφορία...
Υποταγή και ευλάβεια λοιπόν σε κάθε ενέργεια της ζωής μας απ΄τη στιγμή της γέννησης έως τη στιγμή του θανάτου με το ενδιάμεσο διάστημα πλήρως ελεγχόμενο. Θεωρίες πολιτικού και θρησκευτικού περιεχομένου με μοναδικό σκοπό τον απόλυτο  έλεγχο μας. Τα δεχόμαστε "αμάσητα" άψαχτα κυρίως απ τον εσωτερικό μας κόσμο, απ' το μυαλό μας, απ΄την παρόρμηση μας που πάντα πρέπει να έχει ένα στοπ σε ότι αντιτίθεται με τη σαθρή εντολή των ανωτέρων γιατί έτσι τους κάπνισε ρε παιδί μου. Γιατί με αυτά τα δύο συστήματα θα δουλεύουμε. θα παράγουμε μόνο ότι είναι αρεστό και παράλληλα διαφημισμένο με τον α ή β τρόπο από αρχαιοτάτων χρόνων. Marketing το ονομάζουν στις "αγορές" που ενώ εκείνες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν, πωλούν, αγοράζουν ακόμα και ψυχές, εμείς πρέπει να ταχθούμε με κάποιον από αυτούς. Ενώ βλέπουμε πως δεν οδηγεί πουθενά όλη αυτή  κατάσταση χιλιάδες χρόνια τώρα θέλουμε να νομίζουμε πως είμαστε πολιτισμένοι. Παράλληλα παιδάκια στην Αφρική θα πεθαίνουν με την τάχα μου φιλανθρωπία τους, πόλεμοι και πετρέλαια θα είναι συνεχώς στο προσκήνιο του CNN ενώ η coca cola θα πουλάει παρέα με ένα burger
Μέσα σε όλα αυτά τώρα βάλε και το pc σου που έχεις μπροστά σου αλλά φέρε και στο μυαλό σου την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες. Σε κάποιο σημείο της Αθήνας αποστασιοποιημένος (ίσως) και με τη συνοδεία ενός στριφτού τσιγάρου (καλά οκ πάνω από ένα) ψάχνοντας να βρω το λόγο που βγαίνουν αυτά ενώ απλά θα μπορούσα μόνο να απολαμβάνω τις μουσικές του αγαπημένου μου σταθμού.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

HARVARD: Τα λαχανικά διδάσκουν














Δεν είναι δυνατόν. Κάποιος- κάποιοι μας κάνουν χοντρή πλάκα.Ίσως πάλι το μικρό μας μυαλό δεν μπορεί να "πιάσει" την αξία του γιωργάκη που έναντι αμοιβής παρακαλώ θα "διδάσκει" στο Harvard. Προσπαθώ να βάλω σε τάξη τα εγκεφαλικά μου κύτταρα αλλά τα αισθάνομαι να καίγονται.
Ερώτημα (αφελές) πρώτο: Σε ποια γλώσσα θα μιλάει; ok ok κάνω κι εγώ πλάκα... στη μητρική του Αμερικανική.
Ερώτημα (αφελές;) δεύτερο: Τι στο διάολο έχει να πει το κουνουπίδι αυτό.
Ερώτημα (καθόλου αφελές) τρίτον: Ο ίδιος θα γράφει αυτά που θα λέει; Είναι γνωστό πως κανείς από αυτά τα "πίτουρα" δεν μπορεί να συντάξει δυο αράδες αν δεν έχουν από πίσω τους συμβούλους, παρασυμβούλους κλπ.
Ερώτημα (σοβαρό) τέταρτο: 10.000.000 Έλληνες δηλαδή είναι μαλάκες που τον περνάνε από γενιές δεκατέσσερις;
Ερώτημα (μη σοβαρό) πέμπτο: Θα μιλήσει και για κωπηλασία; 
Ερώτημα (τρία πουλάκια κάθονταν) έκτο: Ρε γιωργάκη πόσα θες να μας τρελάνεις; Από που κι ως πού βρε τυχάρπαστε μπορείς εσύ να διδάξεις έστω και για το πώς στρίβουμε τη σφουγγαρίστρα στο κουβά πριν να αρχίσουμε το σφουγγάρισμα;
Ερώτημα (απορία πραγματική) έβδομο: Λέτε να μας βάλουν να πληρώσουμε αναδρομικά τα όσα μας έχει πει τόσα χρόνια που όλοι εμείς οι τυχεροί τον είχαμε και πολιτικό πρόσωπο τόσα χρόνια, αλλά δεν είχαμε καταλάβει την αξία του ρήτορα; Λέτε να μας ζητήσουν δίδακτρα για όλα όσα ακούγαμε απ' το στόμα που πέταξε τις μεγαλύτερες μπαρούφες και μάλιστα με σαρδάμ που ξεπέρασαν ακόμα και αυτά του σιμίτη;
Το να σου πω να πας να γαμηθείς θα είναι ευχή. Όχι δεν στο λέω. 
Να πω μόνο άντε στο διάολο μαλάκα εσύ και η νέα τάξη πραγμάτων που σε έβαλε να παίζεις καραγκιοζάκο και νομίζεις πως κάποιος είσαι ξεφτίλα. 
Ρώτα 10.000.000 Έλληνες να μάθεις ποιος είσαι γιατί ούτε όταν κοιτάς το καθρέφτη δεν μπορείς να καταλάβεις πως μοιάζεις με κουνουπίδι.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο Πασόκ(ακι)



























Πόσο μυαλό από ροκανίδια πρέπει να έχεις για να προσπαθήσεις να πείσεις τον κόσμο πως μια αχτίνα ήλιου έχει προοπτική;
Πόσο μυαλό πίτουρο πρέπει να διαθέτεις για να πείσεις και πάλι πως το νέο σήμα του πασοκακίου  εκφράζει άποψη; Με επτά ακτίνες κι όλα.
Πόσο κιμά εγκέφαλο πρέπει να έχεις για να σου περάσει η ιδέα πως ο κόσμος έχει τη δική σου ηλίθια αισθητική;
Πόσο πολύ σε έχει τρελάνει η εξουσία ή απώλεια της, νομίζοντας πως έχεις να κάνεις με ανεγκέφαλους 
Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι για να θέλεις να ανατρέψεις ακόμα και αυτά που η μαμά φύση έφτιαξε αντί να τα σεβαστείς.

Καλά μωρέ ¨σύντροφοι πασόκοι" κανένας σας δεν είχε το τσαγανό να πει μια κουβέντα όταν (λογικά πρέπει) να είδατε τα προσχέδια του νέου σήματος;


Λυπάμαι μόνο τον καημένο σχεδιαστή που του έλεγαν έτσι με στόμφο παντογνώστη.... "αυτό θα κάνεις ακριβώς". Καημένο Illustrator τι σου έμελλε να πάθεις.

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να σας κυβερνήσουν.

Τι λέτε; Θα το ξεχάσετε πάλι όταν θα πάτε να καταθέσετε την άποψή σας σε εκείνα τα "κουτάκια" αφού περάσετε πρώτα απ΄το μπλε παραβάν και αφού έχουν κάνει το μυαλό σας άνοστο πουρέ;