Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ταρατατζούμ και ξεφτίλα


72 Χρόνια γιορτάζουμε. Παρελάσεις, σημαιάκια, εμβατήρια και όλα τα "καλά".
Γιορτάζουμε για ποιο λόγο; Για να φτάσουμε στο 2012 και να φτιάξουμε μια άλλου είδους κατοχή για τις επόμενες γενιές που θα μας φασκελώνουν αντί να μας δαφνοστεφανώνουν. Γιορτάζουμε ένα ΟΧΙ  που με πολύ κόπο είπε κάποιος άνθρωπος εκφράζοντας ένα λαό και όχι τη προσωπική του άποψη.  Γιορτές, πανηγύρια και ουσία μηδέν. 
Ουσία μηδέν γιατί έχουμε ένα ναζιστικό κόμμα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, έχουμε μια κατοχική παρέμβαση στις ζωές όλων μας, έχουμε μια δίωξη ενός δημοσιογράφου (Βαξεβάνη) γιατί τολμάει να λέει αλήθειες, έχουμε πολιτικάντηδες που τη "κοπανάνε"  (το έχασα, δεν ξέρω, δεν απαντώ) έχουμε φοροφυγάδες εκατομμυρίων, έχουμε επιχειρηματίες νταβατζήδες, έχουμε ένα καταπατημένο σύνταγμα και έχουμε τη τύφλα μας. 
Βενιζέλοι, Σαμαράδες, ΠαπανδέροιΚουβέληδες, και κάθε λογής κοπρίτες που παίζουν με τις ζωές μας, γιορτάζοντας την αντίσταση ενός λαού πολλαπλώς προδομένη από τις κατοχικές κυβερνήσεις του Καΐρου, από αυτοεξόριστους στο Παρίσι, από οικονομολόγους της Αμερικής, από πραξικοπηματίες στρατιωτικούς, από μια αριστερά που κάνει τη πάπια όταν πρέπει να μιλήσει και να δράσει, από παπάδες που παίζουν με το ποίμνιο σε διάφορες "στάσεις" και από θεοσεβούμενους πολίτες που τους ενοχλούν θεατρικές παραστάσεις και όχι το αγγούρι που τους έχουν χώσει τόσα χρόνια,
Σεβασμός; Που και γιατί; Σε τι; Τι στο διάολο γιορτάζουμε; Αντίσταση; Αγώνες; Ανεξαρτησία;
Ένα μπάχαλο τύπου κράτους σ' αυτή τη γωνιά του πλανήτη που θέλει ακόμα να κοιμάται στις δάφνες του παρελθόντος. Ορθοδοξία χεράκι - χεράκι με τους Σωκράτη, Πλάτωνα, Επίκουρο, Αριστοτέλη...
Απλά ακατανόητα, απλά με μια λέξη τερατογέννηση που τρώει τα σωθικά της.  
Εν - δυο, εν - δυο, εν - δυο, εν - δυο. 
Προσοχή μη χάσετε τον ρυθμό του βηματισμού προς τον γκρεμό ε;

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

θεοδαίμονες


Ο παντοδύναμος, ο μεγάλος αρχιτέκτονας, ο υπέρ άνω όλων, ο πες τον όπως θέλεις. Απ την άλλη η απεραντοσύνη του Σύμπαντος. Πόσο εγωκεντρικοί πρέπει να είμαστε για να πιστεύουμε πως έστω και αν υπήρχε, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τη ζωούλα μας; Ποιο σκοπό άραγε εξυπηρετεί αυτή η μανία εξουσιασμού από κάθε πολιτικοθρησκευτικό σύστημα; Απ' τη μια προφήτες, άγιοι, θεοί δαίμονες (με τη σημερινή έννοια) και απ την άλλη πολιτικοί, τσιράκιανομολάτρες και νομοθέτες, σε μια υπηρεσία που μοναδικός σκοπό έχει τον εξουσιασμό του ατόμου και μόνο με κάθε μέσο. Θρησκευτικό και πολιτικό. 
Πόσες χιλιάδες χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να νιώσουμε πραγματικά οντότητες με αξίες; Πόσοι νόμοι, θρησκευτικοί και πολιτικοί πρέπει ακόμα να γραφτούν μέσα στο μυαλό μας για να μας κάνουν περισσότερο πειθήνιους σε κάτι τόσο άυλο όσο το τάχα μου δίκαιο, το δήθεν αρεστό στον τιμωρό θεό; 
Σε ποιου όνομα πρέπει ο κόσμος να σφάζεται; Ποιος αλλάχ; ποιος χριστός; ποιος βούδας; ποιος διάολος ακόμα έχει τη δύναμη αν εσύ ο ίδιος σαν νοήμον ων δεν έχεις τη δύναμη, την τόλμη, την ανάγκη ακόμα, να μοιραστεί το είναι σου με τον διπλανό σου; Αν δεν μπορείς να δεις πως μόνο η συλλογική προσπάθεια μπορεί να προσφέρει σε τούτη εδώ τη ζωή που ζεις τον παράδεισο και ταυτόχρονα τη κόλαση, πίστεψέ τους.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Bλαχομπαρόκ Γραικία


Κάποια στιγμή στην Ελλάδα υπήρξαν (και υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν) πολλοί παραγωγικοί, πανέξυπνοι, δουλευταράδες, μορφωμένοι, καινοτόμοι, γνώστες της Ελληνικής πραγματικότητας που πραγματικά θα είχαν κάνει μια Ελλάδα αγνώριστη. 
Αυτοί οι άνθρωποι έχοντας πραγματικές αξίες να προσφέρουν δεν ήταν αρεστοί λόγω πρωτοποριακών ιδεών, λόγω δημιουργικότητας τους (ξέρεις φυσικά πως στην Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να είσαι) λόγω εξυπνάδας. 
Η εύκολη λύση λοιπόν για όλους αυτούς ήταν η ΕΞΟΡΙΑ. Μάλιστα όσο το δυνατόν πιο μακρυά Αμερικές. Γερμανίες, Αυστραλίες κλπ.
Για όσους δεν μπορούσαν να τους διώξουν με αυτό τον τρόπο υπήρχαν τα νησάκια (Μακρόνησος, Γυάρος, Ικαρία κλπ). Πάντα δε όλες οι πόρτες κλειστές για όσους δεν ήξεραν τι "καπνό φουμάρουν". Πάνω απ' όλα ο ραγιαδισμός ο τυφλός ορθόδοξος ταλιμπανισμός και η σύγχυση ενός μυαλού που με κανένα τρόπο δεν έπρεπε να μάθει ποιες πραγματικά είναι οι ρίζες του καθώς ο όρος Έλληνας ειπώθηκε ξανά μετά από τόσα χρόνια απ τον Κολοκοτρώνη. Μέχρι τότε απλά Ρωμιοί. Απλά πρόβατα ακολουθώντας τον κάθε παπαροπαππά με την όποια καφρίλα του ερχόταν στο μυαλό. Μη ξεχνάς πως οι Οθωμανοί δεν ενόχλησαν καθόλου την Ορθοδοξία και γενικά τον Χριστιανισμό απλά γιατί απ τη μια είναι συγγενείς μέσω της Παλαιάς Διαθήκης και  απ' την άλλη ο έλεγχος των μαζών της μέχρι τότε Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θα ήταν πολύ πιο εύκολος μέσω της εκκλησίας και του τυφλού "μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι" και φυσικά το μαζοχιστικότατο "γυρνάω και το άλλο μάγουλο".
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εκπαίδευσης είναι σίγουρο πως θα διασπάσεις εύκολα την ομοιογένεια ενός πληθυσμού φανατίζοντας, κοροιδεύοντας. εξαπατόντας δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα υπουργείο παιδείας που είναι και θρησκευμάτων. 
Μετά απ όλα αυτά τους κοτσάρεις και ένα βασιλιά απ΄τας Ευρώπας και τους ονομάζεις από ραγιάδες  γραικούς  (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Γραικός  μα εμείς ορίζουμε το πως μας λένε) και ξεχνάς εύκολα τις αξίες που για αυτές η κυρία απ την Ελβετία μας μισεί τάχα μου. 
Όχι ούτε τεμπέληδες είμαστε, ούτε δεν έχουμε τη κοινή λογική μα είμαστε μαλάκες ψηφοφόροι. 
Είναι και η φύση μας να γνωρίζουμε έτσι αν θέλεις από απλή διαίσθηση πολλά και να μη μπορούμε να τα βολέψουμε μέσα στο φτωχό μας μυαλουδάκι. Ή μήπως μπορούμε και αφήνουμε τους άχρηστους πολιτικούς να έχουν το πάνω χέρι;  Το βόλεμα, η αρπαχτή, η ρεμούλα, ο σταρχιδισμός και όλα όσα είναι πλέον πολύ ορατά άρχισαν να δημιουργούνται κυρίως απ΄το 74 και μετά όταν κάποιοι μετέφραζαν τον όρο ελεύθερη διακινήση των ιδεών σαν αχαλίνωτη παπαρολογία. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχάσω το τι μαλακία άκουγα τότε αλλά και ακούω ακόμα για την Ελληνική πραγματικότητα. Ένα κράμα δύο κοσμοθεωριών (ελληνισμού και χριστιανισμού) που με τίποτα δεν μπορείς να συνδυάσεις. Σαν να λέμε πως είμαι μαύρος και μέλος της Κου Κλουξ Κλαν. Δεν κολλάνε με τίποτα όμως όσο και να το ψάξεις όσο και να το αναλύσεις. Μόνο κάτι μαναράκια σαν τον Λιακόπουλο, τον Γεωργιάδη, τους άλλους μαλάκες τις Χρυσής Αυγής μπορούν να τα δέσουν όλα αυτά καθώς είναι εντεταλμένοι για αυτό ακριβώς τον σκοπό. Να κάνουν για άλλη μια φορά το μυαλό μας πουρέ. 
Βλέπεις πατριωτάρες που πραγματικά δεν έχουν ιδέα του τι λένε. Μέχρι και τον Χριστό το έχουν κάνει Έλληνα γιατί έτσι γουστάρουν ρε παιδί μου και ψάχνουν να βρουν ότι μαλακία θέλεις για να το πιστοποιήσουν.
Μετά απ΄όλα αυτά (που δεν είναι τα μόνα) άντε να αναπτύξεις λογική, συνέπεια, ήθος πέρα απ την τάχα μου λεβεντιά, τσαμπουκά και βλαχομπαρόκ κατάσταση

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

X.A. vs ΤΕΧΝΗ


Έχουμε χάσει τελείως το μέτρο πάντων και την απλή λογική.
Η τέχνη όχι μόνο στο περιθώριο αλλά μπορεί να εκφραστεί μόνο αν είναι αρεστή σε κάτι ανεγκέφαλα άτομα που φέρουν τον τίτλο Χρυσαυγήτες,
Σίγουρα δεν έχουν ιδέα ποια ήταν η Χρυσή Αυγή (δεν εννοώ το κόμμα φυσικά) γιατί  αν είχαν έστω και τη παραμικρή άποψη θα είχαν καταλάβει πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες, αυτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού τουλάχιστον δεν μπορούν να συνυπάρξουν σαν πολιτική γραμμή ενός κόμματος. Ακροδεξιό φυσικά μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και παράλληλα διχασμένο εγκεφαλικά καθώς σίγουρα δεν ξέρει τι πρεσβεύει. Την ορθοδοξία; τον ναζισμό; τη σπαρτιατική πειθαρχία; την δημοκρατία; (καλά κάνουμε και λίγη πλάκα) το ελληνικό πνεύμα; (σιγά να μην έχουν διαβάσει Επίκουρο). 
Στην ουσία αυτό που πιστεύουν σίγουρα είναι στη δύναμη του όχλου και της διαστρέβλωσης. Δεν μπορώ να το δω διαφορετικά καθώς απ τη μια μας το παίζουν εθνικιστές κι απ' απ την άλλη κόπτονται υπέρ του χριστιανισμού. Πως έχουν καταφέρει και τα έχουν κολλήσει αυτά τα δύο μόνο το φτωχό τους μυαλό μπορεί να καταλάβει. 
Θα μου πεις εύλογα πως το ενδιαφέρον τους είναι να δημιουργήσουν σφαίρες επιρροής μεταξύ των αγραμμάτων, απαίδευτων, σταρχιδητών μέχρι πρόσφατα κατοίκων τούτης της χώρας. Εντάξει κατανοητό αυτό και το καταλαβαίνεις κι απ τις κινήσεις τους εναντίον αδύναμων και μόνο. 
Άρχισαν να χτυπούν και την τέχνη. 
Ρε παιδί μου το έργο που θέλετε να παίξετε δεν μας αρέσει και μας προσβάλει.
Έτσι λοιπόν μαζεύουμε μερικούς φανατίλες (προβατάκια της ορθοδοξίας) βάζουμε και μπροστάρη ένα τυπάκο που φέρνει οπτικά στον Καραΐσκάκη και τα κάνουμε όλα μπάχαλο για να εντυπωσιάσουμε τη κοινή γνώμη, πως και καλά αντιδρούμε και είμαστε οι μόνοι σε μια χώρα που έχει πάθει παράκρουση και έχει κολλήσει το κώλο της σε ένα καναπέ. 
Όπως πάντα ο πιο εύκολος στόχος είναι ο αδύναμος στόχος. Έτσι ξεκινάμε απ τους εξαθλιωμένους, την τέχνη φυσικά που κανείς δεν την υπερασπίστηκε για να προχωρήσουμε σιγά και μεθοδικά σε άλλες κοινωνικές ομάδες μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Ταυτόχρονα δημοσιεύουμε ότι εθνικιστική μαλακία μας κατέβει και κάνουμε διπλό  κακό όπως  το καιρό της 7χρονης χούντας. α) Καταφέρνουμε με αυτό το τρόπο να καταστρέψουμε την ιστορία, τη γλώσσα, το πραγματικά ελληνικό πνεύμα, τη σοβαρή μελέτη πάνω στις παρακαταθήκες των προγόνων μας και β) Κάνουμε για άλλη μια φορά τους Έλληνες να μη ξέρουν κυριολεκτικά τι θεό   πιστεύουν, να μισούν σύμβολα, ιδέες, να έχουν απόλυτη άγνοια του ποιοι πραγματικά είναι καθώς παρόμοιες εθνικιστικές τακτικές αντί να ανοίγουν  παράθυρα στην γνώση, κλειδαμπαρώνουν, φανατίζουν, οπισθοδρομούν τα μυαλά και κυρίως καταστρέφουν το όποιο ήθος.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα έχουν κάνει πλακάκια
















Λεφτά Υπάρχουν. Πάντα θα υπάρχουν και θα είναι στις Η.Π.Α. κατά πως λένε αυτοί οι κύριοι με τα 600 δις που προσφέρουν για τη σωτηρία της Ελλάδας. 
Να δεχτούμε λοιπόν πως δεν λένε ψέματα. Τότε το μόνο που πρέπει να γίνει είναι έλεγχος του χρέους και καταλογισμός ευθυνών. Τίμιο το ακούω.
Να δεχτούμε και απ' την άλλη πως δεν υπάρχουν και όλα αυτά είναι μια μούφα.
Τότε γιατί δεν τους μπουζουριάζετε κύριοι κυβερνητικοί, παρά απλά βγαίνετε και λέτε πως είναι  όλα αστεία;
 Ακόμα και τηλεφωνική φάρσα να ήταν θα έπρεπε να κινηθείτε νομικά και να τους σκίσετε, καθώς μαλακιούλες του τύπου δεν κάνουν όταν προπάντων θέλετε σαν κυβέρνηση να είστε σοβαροί. 
Αλλά η φάβα έχει πολλούς λάκκους. Τα επίσημα κωλοκάναλά σας, οι εφημερίδες σας και όλα αυτά τα σκατά πλύσης εγκεφάλου έκαναν τη πάπια για αρκετές μέρες αφήνοντας το κοινό να πιστεύει μέσα από blogs πως κάτι παίζει και είναι σοβαρό. Αποδεικνύοντας μετά τη μούφα πείθεται εύκολα ο κόσμος πως και τα blogs λένε παπαριές, οπότε και πάλι ο έλεγχος των ειδήσεων οδηγεί  στην τάχα μου αξιοπιστία των απόλυτα ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Τόση υπερπληροφόρηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Ονόματα, λεφτά, λίστες, έλεγχοι της ΣΔΟΕ, δημοσιογράφοι τίμιοι όλοι τους, πολιτικοί χάρμα οφθαλμών, πατριώτες με χοντρά φράγκα που γουστάρουν να τα πετάξουν στο βαρέλι δίχως πάτο που το λένε Ελλάδα, πόλεμος απ την άλλη, εκβιασμοί και χαμένα cd (αυτό κι άν είναι μαλακία!!!) οικονομικά μέτρα, φόροι, φόροι, φόροι, φόροι, κινητοποιήσεις της πλάκας, τραμπουκισμοί και στο επίκεντρο όλων το μυαλό του μέσου Έλληνα που δεν μπορεί πλέον να βάλει σε μια λογική σειρά τις προτεραιότητες του. 
Σε αυτόν τον άνθρωπο των 500 ευρώ, ρε καθίκια μιλάτε για δισεκατομμύρια;
Εδώ δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδία του,  δεν έχει χρήματα για εισιτήριο, δεν έχει για να καλύψει άμεσες ανάγκες του, να μαζέψει λίγα ευρώ για βενζίνη και εσείς παίζετε με το άγχος της επιβίωσής του; 
Πόσο χυδαίοι είστε; Πόσο ανάξιοι για να λέγεστε άνθρωποι; Πόσο μ α λ ά κ ε ς;
Σε ένα τόπο που οι μορφές εξουσίας τα έχουν "κάνει πλακάκια"  αντιμετωπίζουν τον απλό πολίτη σαν εχθρό τους.
Νομοθετική εξουσία, Εκτελεστική εξουσία, Δικαστική εξουσία και πάνω απ' όλα η εξουσία των ΜΜΕ.  Αυτοί είναι απέναντί σας. Ο εχθρός που δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε, δεν κρατάει σημαία, έχει πολλούς χαφιέδες ανάμεσα μας και πάνω απ όλα έχει τον απόλυτο έλεγχο του νου μας.
Το μόνο που τον τρομάζει είναι η γνώση. Είναι μάλλον καιρός να ανοίξουμε ένα παράθυρο σε αυτή. Τουλάχιστον ας κάνουμε μια προσπάθεια.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

O νόμος δεν το επιτρέπει! (ποιός νόμος και γιατί:)



















Σε σελίδα του Facebook

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου, αλλά η Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει την αξιοποίησή του! Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή!

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η Ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% Ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει!

«Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν..