Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

X.A. vs ΤΕΧΝΗ


Έχουμε χάσει τελείως το μέτρο πάντων και την απλή λογική.
Η τέχνη όχι μόνο στο περιθώριο αλλά μπορεί να εκφραστεί μόνο αν είναι αρεστή σε κάτι ανεγκέφαλα άτομα που φέρουν τον τίτλο Χρυσαυγήτες,
Σίγουρα δεν έχουν ιδέα ποια ήταν η Χρυσή Αυγή (δεν εννοώ το κόμμα φυσικά) γιατί  αν είχαν έστω και τη παραμικρή άποψη θα είχαν καταλάβει πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες, αυτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού τουλάχιστον δεν μπορούν να συνυπάρξουν σαν πολιτική γραμμή ενός κόμματος. Ακροδεξιό φυσικά μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και παράλληλα διχασμένο εγκεφαλικά καθώς σίγουρα δεν ξέρει τι πρεσβεύει. Την ορθοδοξία; τον ναζισμό; τη σπαρτιατική πειθαρχία; την δημοκρατία; (καλά κάνουμε και λίγη πλάκα) το ελληνικό πνεύμα; (σιγά να μην έχουν διαβάσει Επίκουρο). 
Στην ουσία αυτό που πιστεύουν σίγουρα είναι στη δύναμη του όχλου και της διαστρέβλωσης. Δεν μπορώ να το δω διαφορετικά καθώς απ τη μια μας το παίζουν εθνικιστές κι απ' απ την άλλη κόπτονται υπέρ του χριστιανισμού. Πως έχουν καταφέρει και τα έχουν κολλήσει αυτά τα δύο μόνο το φτωχό τους μυαλό μπορεί να καταλάβει. 
Θα μου πεις εύλογα πως το ενδιαφέρον τους είναι να δημιουργήσουν σφαίρες επιρροής μεταξύ των αγραμμάτων, απαίδευτων, σταρχιδητών μέχρι πρόσφατα κατοίκων τούτης της χώρας. Εντάξει κατανοητό αυτό και το καταλαβαίνεις κι απ τις κινήσεις τους εναντίον αδύναμων και μόνο. 
Άρχισαν να χτυπούν και την τέχνη. 
Ρε παιδί μου το έργο που θέλετε να παίξετε δεν μας αρέσει και μας προσβάλει.
Έτσι λοιπόν μαζεύουμε μερικούς φανατίλες (προβατάκια της ορθοδοξίας) βάζουμε και μπροστάρη ένα τυπάκο που φέρνει οπτικά στον Καραΐσκάκη και τα κάνουμε όλα μπάχαλο για να εντυπωσιάσουμε τη κοινή γνώμη, πως και καλά αντιδρούμε και είμαστε οι μόνοι σε μια χώρα που έχει πάθει παράκρουση και έχει κολλήσει το κώλο της σε ένα καναπέ. 
Όπως πάντα ο πιο εύκολος στόχος είναι ο αδύναμος στόχος. Έτσι ξεκινάμε απ τους εξαθλιωμένους, την τέχνη φυσικά που κανείς δεν την υπερασπίστηκε για να προχωρήσουμε σιγά και μεθοδικά σε άλλες κοινωνικές ομάδες μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Ταυτόχρονα δημοσιεύουμε ότι εθνικιστική μαλακία μας κατέβει και κάνουμε διπλό  κακό όπως  το καιρό της 7χρονης χούντας. α) Καταφέρνουμε με αυτό το τρόπο να καταστρέψουμε την ιστορία, τη γλώσσα, το πραγματικά ελληνικό πνεύμα, τη σοβαρή μελέτη πάνω στις παρακαταθήκες των προγόνων μας και β) Κάνουμε για άλλη μια φορά τους Έλληνες να μη ξέρουν κυριολεκτικά τι θεό   πιστεύουν, να μισούν σύμβολα, ιδέες, να έχουν απόλυτη άγνοια του ποιοι πραγματικά είναι καθώς παρόμοιες εθνικιστικές τακτικές αντί να ανοίγουν  παράθυρα στην γνώση, κλειδαμπαρώνουν, φανατίζουν, οπισθοδρομούν τα μυαλά και κυρίως καταστρέφουν το όποιο ήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: