Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εκτροφείς παρασίτων

Ναι εμείς όλοι, οι  κομμουνιστές, οι φασίστες, οι μαλάκες.
Αυτοί που τόσα χρόνια τώρα ακούμε αναπαυτικά και μακάρια  τα  κακογραμμένα παραμύθια των παρασίτων τούτης της γης.
Τους εκτρέφουμε και έχουν και μούτρα και μιλάνε. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό αλλά ζητάνε συνεχώς και πιο πολλά απ τους εκτροφείς τους.
Οπότε ο τρίτος χαρακτηρισμός που μας έχει αποδώσει ο Πάγκαλος είναι σωστός. Το γιατί, ενώ βλέπουμε το τσιμπούρι πάνω μας το αφήνουμε και πίνει συνεχώς αίμα, δεν το έχω καταλάβει αν και περνάει απ. το μυαλό μου η ιδέα του ωχαδερφισμού για άλλη μια φορά.
Σαν ρίξεις όμως μια ματιά τριγύρω τα βλέμματα πλέον είναι επιθετικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Δε μένει παρά να βρουν τον στόχο της επίθεσης. Ναι έτσι είναι σαν να ψάχνουν το στόχο. Σίγουρα δεν θα τον βρουν μεταξύ μας, μα εκεί που είναι μαζεμένοι αυτοί που παρασιτούν με την ανοχή μας.
Η πληγή όμως έχει κακοφορμίσει αρκετά και μόνο με δραστικές ενέργειες μπορεί να κλείσει η πληγή. Καυτό σίδερο πάνω της να κάψει το απόστημα.
Το καυτό σίδερο μπορεί να είναι και καυτό μολύβι. Είτε από αυτό που γράφουμε είτε από αυτό που γεμίζουν τις σφαίρες. Είμαι της πρώτης άποψης.
Συμμερίζομαι απόλυτα όμως και τη δεύτερη. Ίσως η θεραπεία να απαιτεί το δεύτερο αλλά δεν είμαι από αυτούς που το χρησιμοποιούν. Θα μου άρεσε να χρησιμοποιήσω ατσάλι καλογυαλισμένo και καλοακονισμένο.
Για να πάρω όσα κεφάλια μπορέσω και μετά να καυτηριάσω τις πληγές μου αν σωθώ.
Κι' εσύ όργανο της επιβολής της τάξης, είδες πόσο εύκολα μπορούν να σε καθαρίσουν αν δεν τους είσαι αρεστός για μια τροχαία παράβαση; Είδες πόσο εύκολα  βάζουν μπρος τα σχέδια τους κι όποιον πάρει ο χάρος αν δεν πας με τα νερά τους;
Τι άλλο περιμένεις δηλαδή να γίνει για να καταλάβεις πως κι εσύ είσαι ένας από εμάς που φωνάζουμε και για το δικό σου δίκαιο; Είναι πιο όμορφα απ τη δική μας μεριά και σίγουρα το νιώθεις μέσα σου όταν σε διατάζουν να παραμείνεις εκτροφέας παρασίτων και ταυτόχρονα να πολεμάς άλλους εκτροφείς. Μια τόση δα μικρή απόφαση είναι να έρθεις μαζί μας. Ω είναι ωραία στο παράδεισο που λέει και ο ποιητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: