Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Λουκά ή τον Λουκάνικο;











Ζήτημα καθαρής επιλογής μεταξύ των δύο.
Πάνω απ όλα το τι είναι φίλος. Φίλος είναι αυτός που σε καταλαβαίνει. Που μπορεί και συμμερίζεται τα άγχη σου, που είναι μαζί σου στα δύσκολα, που περιμένει μαζί σου να κατευνάσει την πείνα του με ότι έχεις και μοιράζεσαι μαζί του. Φίλος είναι αυτός που θα σε ακούσει έστω κι αν δεν μπορεί να μιλήσει μα θα κάνει ότι περνάει απ' το "χέρι" του για να σου δείξει τη συμπαράστασή του.
Φίλος είναι αυτός που θα βγει μαζί σου στο δρόμο και θα φωνάξει κι αυτός πως είναι δικιά του μια γωνιά για να κοιμηθεί. Φίλος είναι αυτός που σκύβει πάνω σου και προσπαθεί να απαλύνει τον όποιο πόνο σου με ότι δύναμη διαθέτει.
Φίλος είναι αυτός που θα φάει μια κλωτσιά για σένα και δεν θα γυρίσει ποτέ να στο κοπανά πως το έπαθε, γιατί ξέρει πως κι εσύ το ίδιο θα έκανες στη θέση του.
Φίλος είναι αυτός που ενώ διψάει μπορεί να μοιραστεί μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό αν του το προσφέρεις χωρίς να έχει την απαίτηση να του δώσεις. Πάλι επαφίεται στη δική σου συντροφικότητα.
Δεν είναι φίλος αυτός που φαινομενικά μιλά την ίδια γλώσσα με εσένα.
Δεν είναι φίλος αυτός που εξυπηρετεί την έννοια του χρήματος.
Δεν είναι φίλος αυτός που ξέρει αλλά δεν σου ομολογεί τι παιχνίδια παίζουν πίσω απ τη πλάτη σου.
Δεν είναι φίλος αυτός που σχεδίασε τη μιζέρια που ζεις.
Δεν είναι φίλος αυτός που σαν μαριονέτα του "γελοίου θιάσου" σε παροτρύνει να καταστρέψεις το μέλλον των παιδιών σου.
Δεν μπορεί να είναι φίλος σου ο χαρτογιακάς με το γυάλινο βλέμμα και τα ψυχρά χαρακτηριστικά.
Δεν μπορεί ποτέ να γίνει φίλος σου αυτός που θεωρητικά είναι άνθρωπος μα κατα βάθος δεν έχει ψυχή, καρδιά, λογική. Μόνο λογιστική υπάρχει στο μυαλό  του. Αριθμοί  στη πιο άχαρη μορφή τους. Αριθμοί που σε κατατάσσουν στα σκουπίδια αν δεν εξυπηρετείς τη δικιά τους δουλική συμπεριφορά.
Ούτε λόγος βέβαια να μοιραστεί κάτι μαζί σου. Να σου πάρει όμως ότι έχεις και δεν έχεις ναι.

Εσύ λοιπόν που δεν του ζήτησες να σε κυβερνήσει αλλά το κάνει και σίγουρα δεν είναι φίλος σου, θα τον αφήσεις;
Εσύ πρέπει να αποφασίσεις αν θα είσαι με τη φιλική πλευρά των καταστάσεων που αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός μαχητή των δρόμων ή με την εχθρική πλευρά των πρόσκαιρων παρακμιακών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: