Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"Agora"


Είναι ο τίτλος μιας εκπληκτικής ταινίας που κανονικά θα έπρεπε να παίζεται συνεχώς απ΄τα κωλοκάναλα της tv.
Όμως δεν θα βόλευε καθόλου το σύστημα που εισχωρεί σε κάθε μυαλό πολτοποιώντας την ανθρώπινη λογική.

Είναι απ τις ελάχιστες φορές που μπορείς να σκεφτείς ενώ παράλληλα δεν σκέφτεσαι πώς μπροστά απ' τους πρωταγωνιστές υπάρχει μια κάμερα.
Μπορείς να αφήσεις ελεύθερο το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε μια χρονική στιγμή λίγο πριν το μεγαλύτερο έγκλημα  της ανθρωπότητας. 
Τη καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Απόλυτη ανάγκη να δεις με τη μαθηματική σοφία του μυαλού σου πέρα από δογματισμούς και στείρες αναγνώσεις. Να δεις πως μια κακογραμμένη  επιστολή μπορεί να αντικαταστήσει όλη τη τεκμηριωμένη σοφία χιλιάδων μελετητών. Πως μια κακή ανάγνωση και παράφραση στα χέρια κακόβουλων μυαλών, έχει τη δυνατότητα να βυθίσει τον κόσμο στο σκοτάδι.  Πως μπορεί το ψέμα να κυριαρχήσει με τους κατάλληλους χειρισμούς και μεθοδεύσεις κόντρα σε έργα και μελέτες μυαλών που μοναδικό σκοπό είχαν τη διεύρυνση της γνώσεις και τη μεταφορά τους στους πάντες. Για ποιο λόγο η γνώση δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αλλά να είναι πεδίο υγιούς αντιπαράθεσης με στόχο το άπλωμα της σε όλους, ειδικούς και μη. Υπατία και Προμηθέας. Ο παραλληλισμός είναι δεδομένος. Κοινή μοίρα ο θάνατος όταν η ασημαντότητα μας μπροστά στο υπέροχο ΟΛΟ είναι πηγή για ανίχνευση, για κατανόηση, για μετάδοση, για επικοινωνία, για ανθρώπινη συμπεριφορά με λίγα λόγια.

Δείτε τη, νοικιάστε τη σε dvd, κατεβάστε τη από κάποιο torrent, κάντε ότι είναι δυνατόν τέλος πάντων καθώς αξίζει το κόπο.

























http://en.wikipedia.org/wiki/Agora_(film)

Δεν υπάρχουν σχόλια: