Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Bλαχομπαρόκ Γραικία


Κάποια στιγμή στην Ελλάδα υπήρξαν (και υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν) πολλοί παραγωγικοί, πανέξυπνοι, δουλευταράδες, μορφωμένοι, καινοτόμοι, γνώστες της Ελληνικής πραγματικότητας που πραγματικά θα είχαν κάνει μια Ελλάδα αγνώριστη. 
Αυτοί οι άνθρωποι έχοντας πραγματικές αξίες να προσφέρουν δεν ήταν αρεστοί λόγω πρωτοποριακών ιδεών, λόγω δημιουργικότητας τους (ξέρεις φυσικά πως στην Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να είσαι) λόγω εξυπνάδας. 
Η εύκολη λύση λοιπόν για όλους αυτούς ήταν η ΕΞΟΡΙΑ. Μάλιστα όσο το δυνατόν πιο μακρυά Αμερικές. Γερμανίες, Αυστραλίες κλπ.
Για όσους δεν μπορούσαν να τους διώξουν με αυτό τον τρόπο υπήρχαν τα νησάκια (Μακρόνησος, Γυάρος, Ικαρία κλπ). Πάντα δε όλες οι πόρτες κλειστές για όσους δεν ήξεραν τι "καπνό φουμάρουν". Πάνω απ' όλα ο ραγιαδισμός ο τυφλός ορθόδοξος ταλιμπανισμός και η σύγχυση ενός μυαλού που με κανένα τρόπο δεν έπρεπε να μάθει ποιες πραγματικά είναι οι ρίζες του καθώς ο όρος Έλληνας ειπώθηκε ξανά μετά από τόσα χρόνια απ τον Κολοκοτρώνη. Μέχρι τότε απλά Ρωμιοί. Απλά πρόβατα ακολουθώντας τον κάθε παπαροπαππά με την όποια καφρίλα του ερχόταν στο μυαλό. Μη ξεχνάς πως οι Οθωμανοί δεν ενόχλησαν καθόλου την Ορθοδοξία και γενικά τον Χριστιανισμό απλά γιατί απ τη μια είναι συγγενείς μέσω της Παλαιάς Διαθήκης και  απ' την άλλη ο έλεγχος των μαζών της μέχρι τότε Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θα ήταν πολύ πιο εύκολος μέσω της εκκλησίας και του τυφλού "μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι" και φυσικά το μαζοχιστικότατο "γυρνάω και το άλλο μάγουλο".
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εκπαίδευσης είναι σίγουρο πως θα διασπάσεις εύκολα την ομοιογένεια ενός πληθυσμού φανατίζοντας, κοροιδεύοντας. εξαπατόντας δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα υπουργείο παιδείας που είναι και θρησκευμάτων. 
Μετά απ όλα αυτά τους κοτσάρεις και ένα βασιλιά απ΄τας Ευρώπας και τους ονομάζεις από ραγιάδες  γραικούς  (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Γραικός  μα εμείς ορίζουμε το πως μας λένε) και ξεχνάς εύκολα τις αξίες που για αυτές η κυρία απ την Ελβετία μας μισεί τάχα μου. 
Όχι ούτε τεμπέληδες είμαστε, ούτε δεν έχουμε τη κοινή λογική μα είμαστε μαλάκες ψηφοφόροι. 
Είναι και η φύση μας να γνωρίζουμε έτσι αν θέλεις από απλή διαίσθηση πολλά και να μη μπορούμε να τα βολέψουμε μέσα στο φτωχό μας μυαλουδάκι. Ή μήπως μπορούμε και αφήνουμε τους άχρηστους πολιτικούς να έχουν το πάνω χέρι;  Το βόλεμα, η αρπαχτή, η ρεμούλα, ο σταρχιδισμός και όλα όσα είναι πλέον πολύ ορατά άρχισαν να δημιουργούνται κυρίως απ΄το 74 και μετά όταν κάποιοι μετέφραζαν τον όρο ελεύθερη διακινήση των ιδεών σαν αχαλίνωτη παπαρολογία. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχάσω το τι μαλακία άκουγα τότε αλλά και ακούω ακόμα για την Ελληνική πραγματικότητα. Ένα κράμα δύο κοσμοθεωριών (ελληνισμού και χριστιανισμού) που με τίποτα δεν μπορείς να συνδυάσεις. Σαν να λέμε πως είμαι μαύρος και μέλος της Κου Κλουξ Κλαν. Δεν κολλάνε με τίποτα όμως όσο και να το ψάξεις όσο και να το αναλύσεις. Μόνο κάτι μαναράκια σαν τον Λιακόπουλο, τον Γεωργιάδη, τους άλλους μαλάκες τις Χρυσής Αυγής μπορούν να τα δέσουν όλα αυτά καθώς είναι εντεταλμένοι για αυτό ακριβώς τον σκοπό. Να κάνουν για άλλη μια φορά το μυαλό μας πουρέ. 
Βλέπεις πατριωτάρες που πραγματικά δεν έχουν ιδέα του τι λένε. Μέχρι και τον Χριστό το έχουν κάνει Έλληνα γιατί έτσι γουστάρουν ρε παιδί μου και ψάχνουν να βρουν ότι μαλακία θέλεις για να το πιστοποιήσουν.
Μετά απ΄όλα αυτά (που δεν είναι τα μόνα) άντε να αναπτύξεις λογική, συνέπεια, ήθος πέρα απ την τάχα μου λεβεντιά, τσαμπουκά και βλαχομπαρόκ κατάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: