Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα έχουν κάνει πλακάκια
















Λεφτά Υπάρχουν. Πάντα θα υπάρχουν και θα είναι στις Η.Π.Α. κατά πως λένε αυτοί οι κύριοι με τα 600 δις που προσφέρουν για τη σωτηρία της Ελλάδας. 
Να δεχτούμε λοιπόν πως δεν λένε ψέματα. Τότε το μόνο που πρέπει να γίνει είναι έλεγχος του χρέους και καταλογισμός ευθυνών. Τίμιο το ακούω.
Να δεχτούμε και απ' την άλλη πως δεν υπάρχουν και όλα αυτά είναι μια μούφα.
Τότε γιατί δεν τους μπουζουριάζετε κύριοι κυβερνητικοί, παρά απλά βγαίνετε και λέτε πως είναι  όλα αστεία;
 Ακόμα και τηλεφωνική φάρσα να ήταν θα έπρεπε να κινηθείτε νομικά και να τους σκίσετε, καθώς μαλακιούλες του τύπου δεν κάνουν όταν προπάντων θέλετε σαν κυβέρνηση να είστε σοβαροί. 
Αλλά η φάβα έχει πολλούς λάκκους. Τα επίσημα κωλοκάναλά σας, οι εφημερίδες σας και όλα αυτά τα σκατά πλύσης εγκεφάλου έκαναν τη πάπια για αρκετές μέρες αφήνοντας το κοινό να πιστεύει μέσα από blogs πως κάτι παίζει και είναι σοβαρό. Αποδεικνύοντας μετά τη μούφα πείθεται εύκολα ο κόσμος πως και τα blogs λένε παπαριές, οπότε και πάλι ο έλεγχος των ειδήσεων οδηγεί  στην τάχα μου αξιοπιστία των απόλυτα ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Τόση υπερπληροφόρηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Ονόματα, λεφτά, λίστες, έλεγχοι της ΣΔΟΕ, δημοσιογράφοι τίμιοι όλοι τους, πολιτικοί χάρμα οφθαλμών, πατριώτες με χοντρά φράγκα που γουστάρουν να τα πετάξουν στο βαρέλι δίχως πάτο που το λένε Ελλάδα, πόλεμος απ την άλλη, εκβιασμοί και χαμένα cd (αυτό κι άν είναι μαλακία!!!) οικονομικά μέτρα, φόροι, φόροι, φόροι, φόροι, κινητοποιήσεις της πλάκας, τραμπουκισμοί και στο επίκεντρο όλων το μυαλό του μέσου Έλληνα που δεν μπορεί πλέον να βάλει σε μια λογική σειρά τις προτεραιότητες του. 
Σε αυτόν τον άνθρωπο των 500 ευρώ, ρε καθίκια μιλάτε για δισεκατομμύρια;
Εδώ δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδία του,  δεν έχει χρήματα για εισιτήριο, δεν έχει για να καλύψει άμεσες ανάγκες του, να μαζέψει λίγα ευρώ για βενζίνη και εσείς παίζετε με το άγχος της επιβίωσής του; 
Πόσο χυδαίοι είστε; Πόσο ανάξιοι για να λέγεστε άνθρωποι; Πόσο μ α λ ά κ ε ς;
Σε ένα τόπο που οι μορφές εξουσίας τα έχουν "κάνει πλακάκια"  αντιμετωπίζουν τον απλό πολίτη σαν εχθρό τους.
Νομοθετική εξουσία, Εκτελεστική εξουσία, Δικαστική εξουσία και πάνω απ' όλα η εξουσία των ΜΜΕ.  Αυτοί είναι απέναντί σας. Ο εχθρός που δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε, δεν κρατάει σημαία, έχει πολλούς χαφιέδες ανάμεσα μας και πάνω απ όλα έχει τον απόλυτο έλεγχο του νου μας.
Το μόνο που τον τρομάζει είναι η γνώση. Είναι μάλλον καιρός να ανοίξουμε ένα παράθυρο σε αυτή. Τουλάχιστον ας κάνουμε μια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: