Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Φωτιά στα μπατζάκια μας

Ολυμπιακή φλόγα τουρκική ε;
Με τη πρώτη ανάγνωση θέλεις να γελάσεις. Δεν είναι θράσος τους, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ τους είναι.
Μέσα όμως απ αυτή τη λογική τους, διακρίνεις αυτό που λέμε "πες πες στο τέλος και ψέματα να λες τους πείθεις".
Εξ' άλλου έχουν βρει και πρόσφορο έδαφος για τις γνωστές τους ΠΑΠΑΡΙΕΣ καθώς έχουν να κάνουν με ΓΕΛΟΙΟΥΣ  έλληνες (λέμε τώρα) πολιτικούς.
Δεν είναι φυσικά το μοναδικό που έχουν ξεστομίσει. Οι επιγραφές ας πούμε στα αρχαιοελληνικά αγάλματα της Ιωνίας. για αυτούς είναι πρωτουρκική γραφή. Ο Όμηρος ήταν τούρκος, στα εδάφη της ημερινής τουρκίας ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων πρώτουρκοι. Την ισταμπούλ δεν την έλεγαν ποτέ Κωνσταντινούπολη. Ο κεφτές δεν ήταν ποτέ το "ισόκοφτον".
Αλλά τι περιμένεις; Όταν έχεις να κάνεις με ραγιάδες πολιτικούς που τους ψηφίζουν επίσης ραγιάδες υπήκοοι αυτά είναι δεδομένα. Όταν δεν αναγνωρίζεις την εθνική σου ταυτότητα και γεωγραφικό σου προσδιορισμό, όταν αφήνεις και καταστρέφουν την ίδια σου τη γραφή, όταν έχεις μια χώρα "μπάτε σκύλοι αλέστε" αυτά και χειρότερα να περιμένεις και μη σας κάνει καμιά εντύπωση. Όταν μόνος σου βγάζεις τα ματάκια σου δεν πρέπει να σου φταίνε οι άλλοι. Οι Μ Α Λ Α Κ Ι Ε Σ πληρώνονται πάντα και το νόμισμα δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή ή πως σκατά θέλουν να το λένε.
Για να τολμούσε κανείς να πει κουβέντα στους Ισραηλινούς για τον θεό τους, τη διαθήκη τους, το τοίχος των δακρύων τους, το πόσο εκλεκτά παιδιά του θεού είναι και θα είχαν στείλει ήδη 1.000.000.000.000 επιστολές, διαμαρτυρίες, προσφυγές, σε κάθε πιθανό υπεύθυνο της κατάστασης.
Εμείς; τα λέμε μεταξύ μας και αναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος που και αυτές σιγά σιγά τις έχουμε για το στιφάδο μας.
Άντε ρε λαμόγια που σας ενόχλησε η μαλακία που πέταξε ο Ερντογκάν.
Απ τη μια ψηφίζετε τους άχρηστους, ανίκανους, ξεφτιλισμένους και απ την άλλη έχετε το θράσος να παραπονιέστε σαν τα κακομαθημένα που δεν θέλουν να δώσουν το παιχνιδάκι τους.
Σας γαμάνε καθημερινά και δεν έχετε το σθένος να πείτε τουλάχιστον, πονάω.τουρκόσποροι ε τουρκόσποροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: