Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Άξιοι της μοίρας μας


Μήπως μας αξίζουν πολλά περισσότερα απ΄ότι μας κάνουν;
Γιατί η ερώτηση ε; Μόλις σήμερα έγινε γνωστό το ότι ξερίζωσαν την Ιερή Ρίζα της Ελιάς του Πλάτωνα.
Θα μου πεις και πάλι την μεγάλη ευθύνη τη φέρει το κωλοκράτος τους με τη ψευτοδημοκρατία τους, που δεν είχε φροντίσει να περιφράξει και αναδείξει το ιερό κειμήλιο. Σωστά έτσι είναι. Απ΄την άλλη όμως ποιος Μ Α Λ Α Κ Α Σ θα έκανε κάτι τέτοιο αν πραγματικά τα εγκεφαλικά του κύτταρα δεν ήταν καμμένα; Μέσα σε όλη αυτή τη ξεφτίλα που ζούμε θα μπορούσε να σκεφτεί ελάχιστα; Πως να σκεφτεί όταν κατά τα άλλα ψηφίζει όλους αυτούς τους κόπανους εδώ και τόσα χρόνια; Αυτή θα είναι η λογική του παραλόγου του, σε μια χώρα που όχι δεν έχει σεβαστεί μόνο τίποτα δικό της αλλά κάνει και ότι είναι δυνατόν να καταστρέψει το ότι ακόμα έχει απομείνει (αν υπάρχει κάτι). 
Μόλις σήμερα πάλι, σε αυτό το πανηγυράκι που οι τριακόσιοι πάνε και παίζουν τη κολοκυθιά, τις κουμπάρες κουτσομπόλες αποφάσισαν (χα χα χα !!!) πως ο Βενιζέλος δεν έχει σχέση με την διαφθορά. Πως ο ΓΑΠ δεν είναι καθόλου υπεύθυνος για τίποτα (καλά ίσως να έχουν δίκιο εδώ λόγω απύθμενης βλακείας αυτού). Αποφάσισαν πως πρέπει να κάνουν ντα-ντα το κακομαθημένο παιδάκι που έκανε φασαρία στη τάξη  και όλα θα τελειώσουν ήρεμα διαφυλάσσοντας την Δημοκρατία. Τώρα γιατί εμένα μου θυμίζει η όλη υπόθεση τον Τσοβόλα άντε γύρευε.
Σε τούτη τη χώρα δεν θα υπάρξει τίποτα πλέον για να θεωρούμε πως μπορούμε να στηριχθούμε. Δεν θα υπάρξει τίποτα που πραγματικά να μας οδηγεί έξω απ΄το γαμημένο σκοταδισμό τους. 
Απ' τους γελοίους χρυσαυγήτες μέχρι τους αριστερούς που απέχουν της διαδικασίας βλέπεις μια μαθητική παράσταση ηλιθίων, τυχάρπαστων, ανεγκέφαλων, που μοναδικό σκοπό έχουν την παραμονή τους σε μια κοινοβουλευτική ολιγαρχία, φυσικά με κάποιους μισθούς βολέματος των κλώνων τους. 
Κι εσύ ψηφοφόρε τους τι στο διάολο κάνεις; Γελάς με την ηλιθιότητα τους αλλά ανέχεσαι να σε κυβερνούν, να σου κλέβουν ζωή και όνειρα, ακούς την κάθε μπουρδολογία τους και που και που λες απλά δεν πάει άλλο. Κάνεις τίποτα για αυτό το δεν πάει άλλο; Εσείς οι πιο ψηλά απ΄τον μέσο όρο, δικαστικοί, νομικοί, πανεπιστημιακοί και γενικότερα τα πιο μεγάλα μυαλά τι στο διάολο κάνετε; Εσείς οι μπροστάρηδες της τέχνης σε κάθε τομέα τι στο διάολο κάνετε; απορροφημένοι τόσο πολύ στη τέχνη σας; Που στο διάολο είναι οι κινήσεις σας; Κάτι που να δώσει το έναυσμα της αλλαγής, της ανάπτυξης, του αφυπνισμού, της γαμημένης προόδου; Τίποτα ρε σεις; Τίποτα; 
Θεσούλες στα πανεπιστήμια, στα κυκλώματα, κοντά στους μεγαλοκαρχαρίες που κινούν τα νήματα ε;
Άι στο διάολο μωρέ μαλάκες όλοι σας. όπως πάντα έτσι και τώρα βγάζετε πάντα την ουρά σας έξω περιμένοντας αυτόν που θα βγάλει το φίδι απ' τη τρύπα για να το παίξετε μετά κι εσείς αντιστασιακοί τάχα μου. Μόνο που τώρα δεν ξέρετε σε ποιόν να αντισταθείτε ε; 
Ο απλός κόσμος απ΄την άλλη νιώθει τον οικονομικό φόβο όπως κάποτε ένιωθε τον χαφιέ που θα τον "έδινε" αν τολμούσε να μιλήσει.
Ο τωρινός φόβος είναι χειρότερος και οι χαφιέδες περισσότεροι καθώς το χρήμα πλέον και το βόλεμα για ένα κομμάτι ψωμί κάνει τους πάντες κότες μη τυχόν και χάσουν τα ψίχουλα που τους πετάνε οι όποιοι εργοδότες, μη τυχόν και τους πάρει το σπίτι η τράπεζα, μη τον κλείσουν φυλακή γιατί απλά δεν έχει όσα του έχουν κλέψει τόσα χρόνια τώρα οι Κ Ο Π Ρ Ι Τ Ε Σ για να τους πληρώνει τος θεσούλες τους μέσα στο κωλόσπιτο που θέλουν να το ονομάζουν Ναό της Δημοκρατίας. Μόνο που έχουν ξεχάσει να ανάψουν τα κόκκινα φαναράκια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: