Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Suppuku GR


Η μοναδική πράξη ανδρείας των πολιτικών μας

Κύριοι πολιτικοί μας
(αν και δεν είμαι σίγουρος πως μπορείτε να κατέχετε τον τίτλο του Κυρίου)

Χρόνια τώρα παρακολουθούμε εμείς ο απλός κόσμος τα κατορθώματά σας
και τις πράξεις αναρρίχησης σας στην εξουσία. Οι τρόποι για να το πετύχετε αυτό ήταν πολλοί και ταυτόχρονα επιζήμιοι για το κοινό συμφέρον τούτης της χώρας. Κατ' αρχάς δεν τηρήσατε τον όρκο σας απέναντι στο Σύνταγμα και τον Ελληνικό λαό.
Δεν σεβαστήκατε την ιστορία τούτων των χωμάτων, τις ελπίδες του κόσμου που σας ψήφιζε, τα οράματα των γενεών που περνούσαν από μπροστά σας, τους κόπους των εργαζομένων, την δικαιωματική ξεκούραση απ την εργασία των γερόντων και μια σειρά τεράστιας ασέβειας προς αυτό που ονομάζουμε Ελληνικό Έθνος, σε αντίθεση πάντα με τα οικονομικά συμφέροντα τραπεζών, βιομηχανιών όπλων, τεραστίων κεφαλαίων του εξωτερικού, διαπλοκών, λαμογιών που με απύθμενο θράσος υπερασπιστήκατε αυτές τις δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση.
Παραλάβατε καμμένη γη όλοι σας.
Ξέρατε πολύ καλά τη παίρνατε στα χέρια σας όμως.
Παίρνατε παχυλούς μισθούς σε βάρος Ελλήνων φορολογουμένων, για μια εργασία που είσαστε ανάξιοι να εκτελέσετε.
Παίρνατε τα όνειρα των κατοίκων αυτής της γης και τα ποδοπατήσατε εκμεταλλευόμενοι την ψήφο του κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως του τι ψήφιζε και τα κάνατε αποκλειστικά δικά σας προνόμια. Φτιάξατε νόμους κομμένους και ραμμένος στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου και της προσωπική σας ανάγκης για πλουτισμό και διαιώνιση του οικογενειακού σας κύρους.
Αναθρέψετε τα δικά σας βλαστάρια υποθηκεύοντας το μέλλον των δικών μας παιδιών σε μια κοινωνία  δομημένη με μοναδικό στόχο το προσωπικό σας κέρδος και το κέρδος των παραγόντων που σας κρατούσαν απ τα αρχ.... (ας μη γίνω πολύ χυδαίος).
Μεγαλοσυμφέροντα με τάχα μου δικαιολογία "τη ΜΗ ανεργία" καθώς ο κάθε μεγαλοεκδότης, μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλοβιομήχανος, μεγαλολαμόγιο και δεν ξέρω γω  τι άλλο εξασφάλιζε τάχα μου θέσεις εργασίας για τον απλό κόσμο.
Ναι καλά.. το παραμύθι σας όμως δεν είχε δράκους.
Ζήσατε και ζείτε ακόμα μια ζωή κλαμουριάς θεωρώντας πως έχετε το δικαίωμα να παρασιτείτε στο σώμα ενός λαού που το μοναδικό λάθος που έκανε ήταν να είναι ευκολόπιστος και καλοπροαίρετος σε όσα λέγατε πριν την ανάληψη της εξουσίας.

Απαιτούσαμε από σας την τόλμη, την φαντασία, το όραμα, την αντρειοσύνη, την ανάπτυξη, την παλικαριά στη τελική που αρμόζει σε τούτο το κομμάτι γης στα ανατολικά της Ευρώπης.
Απαιτούσαμε το σεβασμό κυρίως των νόμων και την ισομερή του εφαρμογή
Απαιτούσαμε να μπορούν τα παιδιά μας να ζήσουν σε μια κοινωνία πιο μπροστά απ όσα εμείς κληρονομήσαμε και να απολαύσουν μια διαφορετική ζωή. Απαιτούσαμε πολλά απ όσα λογικά θα έπρεπε να απαιτείται εσείς απ τους εαυτού σας και απ την ΕΡΓΑΣΙΑ σας.

Πόσο μικροί αποδειχτήκατε τελικά!
Πόσο ανύπαρκτοι!
Πόσο χυδαίοι μπροστά στα οράματα των πολιτών!
Πόσο τυχάρπαστοι!
Πόσο μηδαμινοί για να βασίζεται κανείς στον λόγο σας!
Πόσο τίποτα είστε!

Έχετε δικαίωμα να λέτε πως εμείς σας "κάναμε ανθρώπους" και έχετε δίκιο.
Ναι σας κανακέψαμε με την ηλίθια μωρόπιστη λογική μας γιατί εμείς έχουμε μάθει διαφορετικά με τους φίλους  και γνωστούς μας.
Έχουμε μάθει να εννοούμε αυτά που λέμε και δεν χρησιμοποιούμε τα τερτίπια του δικού σας λόγου.
Εμείς απ την άλλη δεν έχουμε αυτά τα γαμημένα ΜΜΕ που τα θεωρείται αποκλειστικό δικό σας πεδίο δράσης και κατά συνέπεια χωράφια του παππού σας (θείου σας, μπαμπά σας, κλπ) για να αναπτύσσετε τις απίθανες μαλακίες σας όποτε και με όποιο τρόπο μπορείτε.
Σοβαροφανείς, διασκεδαστικοί, σκεπτόμενοι (και καλά) οραματιστές, είναι απ τα ελάχιστα που μπορώ να σκεφτώ κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου μια απ τις φιγούρες σας στο φωτεινό γυαλί. Νομίζετε πως οι διάφοροι image makers έχουν την δυνατότητα να σας κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό πού είσαστε και δυστυχώς έχετε καταφέρει να πείσετε μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Αποσπάσατε με πολύ δόλια μέσα την εμπιστοσύνη ενός λαού και τώρα που οι δήθεν σύμμαχοί σας (τα μεγάλα κεφάλαια του πλανήτη) σας εκμεταλλεύονται κατά πως αυτοί νομίζουν, ζητάτε άλλη μια φορά να "βάλουμε πλάτη" εμείς οι ευκολόπιστοι.
Για το δικό σας συμφέρον και πάλι φυσικά.
Για να εξασφαλίσετε και πάλι τους δικούς σας κλώνους.
Για να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε με τον πιο δουλικό τρόπο τα συμφέροντα της κλίκας σας.
Για να ρουφήξετε ακόμα πιο πολύ εξουσία απ το πετσί ενός λαού που δεν του αξίζουν όλα αυτά.
Για να εξασφαλίσετε τη διαιώνιση αυτού του ηλίθιου συστήματος που δεν είναι ούτε καπιταλιστικό, ούτε σοσιαλιστικό, ούτε νεοφιλελεύθερο και σαφέστατα με κανένα τρόπο δημοκρατικό.

Υπάρχει για εσάς μια πράξη εξιλέωσης αν σας ενδιαφέρει φυσικά
Λέγεται SUPPUKU στα Ιαπωνικά.
Μπορεί εσείς να το ξέρετε ως ΧΑΡΑΚΙΡΙ.
Αν λοιπόν νομίζετε πως ακόμα μπορείτε να προσφέρετε κάτι στην Ελληνική κοινωνία η οποία παγκοσμοποιείται, σας προσφέρω μια λύση που θα σας καταξιώσει επί τέλους στα μάτια ενός λαού. 
Αν και πάλι σας ενδιαφέρει η γνώμη του. 
(Είμαι απόλυτα σίγουρος πως τον έχετε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αλλά, λέμε τώρα .,..Αν!)


Δεν υπάρχουν σχόλια: