Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μπάχαλου συνέχεια


Αλλαγή Συντάγματος  ΤΩΡΑ.
Το καλοκαίρι του 2011 έλεγες πως κάτι πάει να αλλάξει. Έβλεπες τουλάχιστον τον κόσμο να θέλει να αλλάξει κάτι.
Οι εκλογές ήταν, ας πούμε, η βαλβίδα ασφαλείας που υποθετικά πάντα έδωσε ένα νέο στίγμα στις πολιτικές κινήσεις.
Και μετά ξυπνήσαμε απ΄τον διαρκή μας λήθαργο. Φτιάξαμε τρικομματική κυβέρνηση κι ούτε γάτα ούτε ζημιά ε;  Ένα απίστευτο μαγείρεμα "κουκιών", πόσα μου δίνεις, πόσα σου δίνω, bonus εδρών, ανακατατάξεις στα κόμματα για να βγουν τα ψηφουλάκια. Οι κοπρίτες και πάλι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Είπαν ψέματα, κορόιδεψαν, χλεύαζαν, υποσχέθηκαν (σιγά να μη δεν το έκαναν) και στη τελική μας γύρισαν και πάλι πίσω. 

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα που τελικά ξαναέβγαλαν το έκτρωμα της "Νεοδημοπασοκικησαριστερας" για να τους έχουν ρε παιδί μου όλους ικανοποιημένους. Το έκτρωμα ακόμα ζει εις βάρος μας και οι διαμαρτυρίες (καλά τώρα) κρατούν μέχρι να φτάσει ο φραπέ 10 ευρώ. Τότε ίσως κάτι γίνει. Προς το παρόν λέμε και καλά κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, αλλά ουσιαστικές κινήσεις τίποτα. 

Αν αυτό το γαμημένο κωλοσύνταγμα δεν αλλάξει ριζικά δεν θα αλλάξει τίποτα έτσι κουρελόχαρτο που το έχουν κάνει με τους κωλονόμους τους και τα παραθυράκια τους. Που να περάσει Πάγκαλος και Βενιζέλος μέσα από αυτά; 

Μόνο με μια αλλαγή ριζική μάλιστα μετά από δημοψήφισμα υπέρ της άποψης αυτής μπορεί κάτι να γίνει. 
Μέχρι τότε θα αγανακτούμε και θα φωνάζουμε αλλά τα καμάρια μας θα μας γράφουν όπως πάντα στα "παπαράκια τους" καθώς πραγματικά αρχίδια δεν έχουν. ΑΝ ΕΙΧΑΝ θα είχαν και το θάρρος της γνώμης τους. Θα ψήφιζαν ΌΧΙ στα σχέδια ξεπουλήματος αυτής της χώρας και δεν θα δήλωναν "παρών". Αλλά είπαμε και παραπάνω "παπαράκια" έχουν και όχι αρχίδια. Μου φέρνουν στο μυαλό εκείνο το .."κυρία δεν το έκανα εγώ" ή το άλλο "δεν πρόλαβα να διαβάσω γιατί είχαμε να κάνουμε δουλειές με τον μπαμπά μου". Οι πολιτικοί μας απαντούν σαν αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν στα γκάλοπ με το Δεν ξέρω - Δεν απαντώ. Μιλάμε για τέτοιο θάρρος. Τολμηροί σαν τα σκυλάκια του καναπέ με τα ροζ φιογκάκια στα κεφαλάκια τους. Κάνουν συνεχώς τους τσαμπουκάδες (βλέπε "άδωνις") που κρυβόταν ο μαλάκας, πίσω απ τη γυναίκα του μη τον πετύχει η μουστάρδα. Σκέτος ¨Κόναν ο Βάρβαρος". 
Έχουμε και τα άλλα τα φρεσκοαποκτηθέντα καμάρια του κοινοβουλίου μας με τα μαύρα t-shirt φτιαγμένα στη τουρκία, που τα βάζουν με κάθε αδύναμο κακομοίρη πουλώντας τσάμπα μαγκιά σε ένα κόσμο που τρώει πολύ κουτόχορτο. Αλλά έχουμε και κάτι τσαμπουκαλεμένες κυρίες στυλ Τσακρή που κατεβάζουν τα εξ αμάξης αλλά λένε και ένα ωραιότατο ΝΑΙ. Έχουμε και Κασιδιάριδες και έχουμε επίσης τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ αλλά και έναν ΑΠΟΝΤΑ.
Σε μια τόσο κρίσιμη διαδικασία και όταν πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου απλά δηλώνεις ΠΑΡΩΝ!!! 
Δηλαδή για να καταλάβουμε πιο καλά. Είσαι σε μια εταιρία και έχεις τη θέση του λογιστή ας πούμε και πρέπει να φτιάξεις τη δήλωση φόρου εισοδήματος. Ξέρεις πως η εταιρία έχει κάνει λαμογιές και για να την καλύψεις απλά λες στην εφορία ΠΑΡΩΝ. Τι λέτε τότε, η εφορία τι θα κάνει; Θα δεχτεί αυτή τη μαλακία του "λογιστάκου"; Όχι φυσικά. Θα κόψει το κώλο του συγκεκριμένου υπαλλήλου που δεν έκανε τη δουλειά του και παράλληλα θα επιβάλει πρόστιμο στην εταιρία.
Εδώ που τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά πως είναι δυνατόν το κωλοσύνταγμα που λέγαμε να αφήνει τέτοιο περιθώριο στον κάθε "βουλευτάκο"  που συμμετέχει στα κοινά και μάλιστα σε κάποια θέση που του έδωσαν οι ψηφοφόροι και παράλληλα τον πληρώνουν από αυτά που δεν έχουν με ένα πάρα πολύ καλό μισθό. Ακόμα τους κρατάμε ε; Ακόμα τους ακούμε; Ακόμα τους υπολογίζουμε σοβαρά; Ακόμα τους αφήνουμε να παίζουν; Ακόμα τους επιτρέπουμε να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: