Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρωστάμε της Μιχαλούς



















Ένα απέραντο κουτσομπολιό  είναι η όλη κατάσταση. Χρωστάμε (δε λέω) και βάσει διαδόσεων ξαναχρωστάμε τα διπλά και τρίδιπλα. Χρωστάμε και επί των χρεών μας κατά πώς διέδωσαν οι κουτσομπόλες απ τας Αμέρικας και οι άλλες γεροκουτσομπόλες απ τας Ευρώπας το έβγαλαν βούκινο στις Άνω Κάτω ρούγες. Τσίμπησαν λοιπόν όλοι και το θέμα πήρε την γνωστή του διάσταση με πρωτεύοντα ρόλο κάποιον κουτσομπολίστικων μαϊντανών στα χαζοκούτια. Λίγο μαλάκας να είσαι και αμέσως πέφτεις στη παγίδα που σου έστησαν. Φαντάσου να σαι και Γιωργάκης Παπανδρέου και να έχεις σύμβουλο τον Παπαδήμο. Ε τότε  η "επιτυχία" της μαλακίας είναι ολοκληρωμένη. Ως γνωστό "σαν πετύχει η μαλακία τύφλα νa'χει το γαμήσι"
Ο σκοπός της κάθε κουτσομπόλας ποιος είναι; Να δημιουργήσει "ντόρο" (όχι Ντόρα μωρέ) Ποιο το όφελος όμως απ' το ντόρο θα ρωτήσεις εύλογα. Μα να κρύψει τις δικές της μαλακίες, παγαποντιές, ρεμούλες κλπ. Πάνω απ' όλα να πείσει των ακροατή, κουτσομπόλη επίσης, πως ξέρει τα πάντα και έχει την συνταγή για τη όποια αρρώστια. Σαν εκείνα τα φάρμακα των τσαρλατάνων που γιάτρευαν από τριχόπτωση έως πνευμονία. Έτσι λοιπόν χάθηκε και το μέτρο και οι υπερβολές έγιναν τσουνάμι ειδήσεων. Πτωχεύουμε, ξαναγυρνάμε στις σπηλιές, θα πέσει ακρίδα, θα μαυρίσει ο ήλιος, θα θα θα. Σαν σενάριο κακόγουστου σπλάτερ όπως αυτές οι μαλακίες που βλέπουν τα αμερικανάκια με τον Φρέντυ Γκρούκερ σε εκείνο το δρόμο με τις λεύκες. Στη περίπτωσή μας "στο δρόμο με τα πεύκα". Πίσω απ' τα κουτσομπολίστικα σχόλια λοιπόν οι πολιτικοί (χα! χα! χα! χα!) τούτου του τόπου να ξεφτιλίζουν κάθε έννοια λογικής. Πιστή μόνο στις κωλοκομματικές γραμμές τους και κατά πώς φυσάει το συμφέρον της μίζας, της συγκάλυψης, της απατεωνιάς, του εύκολου λαϊκισμού (ωραίος όρος ε;).
Ανακατατάξεις κομμάτων, διασπάσεις, φανφάρες και πύρινοι λόγοι βγαλμένοι απ τα άδυτα της κόλασης, εθνικιστικές κορώνες, αδελφικότητα μεταξύ των λαών (όλοι είμαστε ίδιοι), χρήμα, δισεκατομμύρια, μετοχές, δάνεια, τόκοι, αριθμοί και ξανά αριθμοί, αποκαλύψεις, νέα ειδήσεων, εκλογές και ξανά εκλογές και πάνω απ όλα ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Χρηματοπιστωτικά γραφεία, οικονομολόγοι (οι σύγχρονοι θεοί) που αναλύουν γιατί δεν έγινε σήμερα, αυτό που είχαν πει πως θα γίνει εχθές. Έχουν επίσης τη γιατριά για την κάθε νόσο και κάθε μαλακία. Αυτοί δεν έπιασαν ποτέ το πουλάκι τους και δεν το έπαιξαν. Ποτέ όμως. Γεννήθηκαν γαμήκουλες και γνωρίζουν τα πάντα ηλίθιε ψηφοφόρε που θέλεις να τους ελέγχεις κι' όλα. Στο ίδιο σινάφι κάτι Πρετεντέρηδες, Τρέμες κλπ (μη βρομίζουμε το post με κακά λόγια) άλλες κακές κουτσομπόλες έχουν την ικανότητα να κάνουν την τρίχα τριχιά ανακηρύσσοντας εαυτούς προφήτες, γκουρού, χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και πάει λέγοντας. Μέσα σε όλα αυτά οι αρχηγοί λοιπόν που έχουν πάντα δίκιο. Ξέρουν κι αυτοί μαγικές συνταγές, μόνο που αν τύχει και έχουν την εξουσία στα χέρια τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σου δείξουν πόσο μαλάκες, άχρηστοι είναι.
Επιλογές προσώπων σε θέατρο σκιών ενός κακόγουστου θιάσου, που αν ήταν σε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία που σέβεται το προϊόν παραγωγής της θα είχαν απολυθεί την πρώτη ώρα μετά την πρόσληψή τους.
Φυσικά και πολλοί νέοι αστέρες της πολιτικής, σαν τον άλλο το μαλάκα που ενώ σαφώς και έχει δίκιο για τη κατάσταση στην Ελλάδα, τα είπε στην "εξοχότατη" Μέρκελ. Καλά πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι; Είναι δυνατόν ρε κάφρε να φέρεσαι με τόση δουλοπρέπεια; Είναι δυνατόν να ξεφτιλίζεις έτσι μια ολόκληρη χώρα θεωρώντας πως μόνο η κακογαμημένη Μέρκελ μπορεί να σε καταλάβει;  Το "εργάκι"  που έφτιαξες για να εκφράσεις την άποψη σου μπορεί να έχει σωστά φώτα. σωστή σκηνική παρουσία, καλό διάλογο, μα μπάζει το σενάριο, ο δε ηθοποιός είναι απλά για τις κλωτσιές και κατά αυτή την έννοια το "spotακι" πάει άπατο αγαπητέ. Άντε κάνε καμιά άλλη προσπάθεια για κάποιο άλλο προϊόν. Χαρτί υγείας ας πούμε.
Επ' ευκαιρίας... γεια σου ρε Αντωνάκη με τις μεταγραφές σου!!! χα χα χα !!!! όλα τα καλά παιδιά, μόνο που το παιχνίδι το έχεις χάσει πριν ακόμα βγεις στο γήπεδο. (Ντόρα, Μπουμπούκος, Βορίδης, Πλεύρης, Ανατολάκης, Βελόπουλος και ολίγον Μάνος ίσως;) Δεν μπορείς να καταλάβεις το πιο απλό απ όλα; Ο κόσμος μαύρισε αυτούς που έκανες μεταγραφή γιατί κατάλαβε επιτέλους πόσο γελοίοι είναι (ο Μπουμπούκος κρυβόταν απ' τις μουστάρδες πίσω απ τη γυναίκα του) και εσύ απλά με αυτή τη κίνηση επιβεβαιώνεις και επιβραβεύεις τη γελοιότητα. Και περιμένεις να αναβάσεις τα ποσοστά σου; Κυριακή κοντή γιορτή Αντωνάκη. Κάτσε και θα δεις κάτι πλάκες που θα ζήσουμε.
Παραφραστής του μηνύματος της 6 Μαΐου. Ε παραφραστή!.
Καλά ποιοι είναι οι επικοινωνιολόγοι σας ρε Αντωνάκη; Ψώνισες από σβέρκο.
Όσο για τον Ευάγγελο,  ...δι' ευχών των αγίων πατέρων ημών κλπ. μη χαλάμε και τσάμπα ενέργεια τώρα για το συχωρεμένο πασοκάκι.

Λογικό πως τα κουτσομπολιά κουράζουν κυρίως την ορθή σκέψη. Δημιουργούν αυτή τη θολούρα στο παράθυρο του μέλλοντός μας που όλοι θέλουν, πιστεύω, να το βλέπουν πεντακάθαρο και όχι λεκιασμένο από λάσπες, κουτσουλιές, φτυσίματα, σκόνες κλπ. Σαν να οδηγείς με λερωμένο παρ μπριζ και χωρίς ίχνος βροχής τουλάχιστον να σου καθαρίζει το οπτικό πεδίο. Έχουμε πει , πρέπει να έχει τουλάχιστον λίγο νεράκι για τους υαλοκαθαριστήρες και φυσικά να δουλεύουν. Τα λαστιχάκια τους πάντα φρέσκα και να παίρνουν καλά τη βρώμα που σε ταΐζουν στη πορεία . Γι το μυαλό σου μιλάω που οι κουτσομπόλες το κάνουν βρώμικο πουρέ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: