Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ENA ΑΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ


Γιατί δεν είμαστε πρώτα απ όλα εμείς σοβαροί πολίτες.

Εάν είμαστε σοβαροί δεν θα δωρίζαμε ένα ωραιότατο 80% στα κόμματα εξουσίας εδώ και τόσα χρόνια.
Εάν είμαστε σοβαροί δεν θα είχαμε εξουσιαστές μας όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους τόσα χρόνια.
Εάν είμαστε σοβαροί δεν θα ακούγαμε τον κάθε παπάρα δημοσιογραφίσκο που μας καθοδηγεί κατά πως πρέπει να σκεφτόμαστε, να  κριτικάρουμε, να ζούμε, να πιστεύουμε, να, να, να στα μούτρα μας.
Εάν είμαστε σοβαροί, θα έπρεπε να πάρουμε με τις πέτρες, όλα τα κομματόσκυλα κάθε υποτιθέμενης πολιτικής άποψης, καθώς η political correct τους είναι η τσέπη τους και το συμφέρον τους.
Εάν είμαστε σοβαροί θα έπρεπε οι χωματερές (άντε τα κέντρα ανακύκλωσης) να είναι γεμάτα με τηλεοράσεις παλιάς και νέας τεχνολογίας, και που και που μέσα εκεί να  "σκάει μύτη¨και κάνα κεφαλάκι των tv περσόνων.
Εάν είμαστε σοβαροί τα blogs θα ήταν περισσότερα και το δίκτυο θα λειτουργούσε συσπειρώνοντας περισσότερους και δεν θα απολαμβάναμε την επανάσταση της κυλιόμενης με ροδάκια καρέκλας μας, θεωρώντας πως κάναμε το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες.
Εάν είμαστε σοβαροί δεν θα υπήρχε λόγος να γράφω αυτά τούτη τη στιγμή.

Α ρε και να ήμαστε σοβαροί!!!

Γιατί δεν έχουμε καταλάβει πως μόνο δύο είναι τα κόμματα στην Ελλάδα EΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Μαζί τους είναι οι μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν το κέντρο της Αθήνας άθλιο για να το αρπάξουν σε τιμή ευκαιρίας, 
όπως αυτά που κάψανε και θα καίνε. 
Μαζί τους είναι η δικαστική εξουσία που τους κανακεύει, το νομικό σύστημα που πράττει όπως το καθοδηγούν, 
οι δημοσιογράφοι που είναι και νομικοί, αλλά και οι νομικοί  που είναι δημοσιογράφοι.
Μαζί τους είναι κάθε είδους απατεώνας, λαθρέμπορος νόμιμων ή μη ουσιών, πρόεδροι που εξουσιάζουν χουλιγκάνους και μετά οι τάχα μου δήθεν τους,  κάνουν "αυστηρή κριτική".
Μαζί τους είναι και τα παρακμιακά μοντέλα ζωής που μας παρουσιάζουν ως αγαθές ψυχές, αυστηρούς κριτές, μάγκες αλλά ταυτόχρονα  καθωσπρέπει, γνώστες παντός επιστητού, με λίγα λόγια καθ οδηγητές.
Μαζί τους  είναι η κάθε τυφλή πίστη σε κάθε θεό και σε κάθε υποταγή κυρίως της σκέψης.
Μαζί τους είναι η υπερπληροφόρηση που έχει βάλει σκοπό να λερώσει ακόμα περισσότερο τα μυαλά μας
με το κάθε σκουπίδι  που μας προσφέρει καθώς κανείς δεν μας έμαθε την σωστή επιλογή της γνώσης. (το μαχαίρι είναι χρήσιμο αντικείμενο μα δεν το δίνεις σε ένα μωρό να παίξει)
Μαζί τους είναι οι  τράπεζες, οι τρομερές πολυεθνικές, με τα κάθε  λογής καλούδια τους που στην ουσία είναι άχρηστα και ο μοναδικός σκοπός ύπαρξής τους είναι το κέρδος απ τους κόπους όλων μας. 
Παράλληλα ο εξουσιασμός μέσω των υποτιθέμενων αναγκών μας.
Μαζί μας  είναι ... ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ βρε χαζά.

Γιατί δεν ξέρουμε που πήγαν όλα όσα μας άρπαξαν απ τις τσέπες μας τόσα χρόνια τώρα ενώ θα έπρεπε:
α) να είχαμε πρώτα απ όλα ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (από εκεί ξεκινάει όλο το κακό)
β) να είχαμε σοβαρούς επαγγελματίες πολιτικούς και όχι αυτά τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να μοιράσουν σε δυο γαϊδάρους άχυρο, ενώ αντί να καταλάβουν πως στην ουσία είναι υπάλληλοί μας, θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω όλων μας.
Για αυτό το λόγο φυσικά και οι αμοιβές τους τις οποίες αυξάνουν, σε, και με  κάθε ευκαιρία.
γ) να είχαμε πραγματικά μόνο όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε ανάγκη και όχι όλους αυτούς που ζουν παρασιτικά σε μια κοινωνία ψηφοφόρων που φροντίζει για το κοινό καλό αναλόγως με το τι τάζει προεκλογικά το κάθε κόμμα.
δ) να είχαμε δρόμους, πόλεις, χωριά, λιμάνια, βουνά, πεδιάδες, νησιά  που να έσφυζαν από πρόοδο και ζωή και όχι υποτελείς, μίζερους,
αραχτούς, παρτάκιδες, φραγκοφονιάδες, μιζαδόρους, σταρχιδίτες που παίζουν με τις ανοχές μας και τις πλάτες μας.
ε) να είχαμε παραγωγή σε κάτι ρε παιδί μου, ας είναι και μπαρμπούτσαλα, και να υπήρχε λέει  ο μηχανισμός που θα τη στήριζε, θα τη προωθούσε, θα την ανασυγκροτούσε όπου ήταν δυνατόν και θα εκμεταλλεύονταν σωστά το πλούτο τούτης της γης.
στ) να είχαμε κότσια και τσαγανό, για να πούμε ένα μεγάλο αεί σιχτίρ σε πολιτικάντηδες με οικογενειακή παράδοση, σε τραπεζίτες που ερωτοτροπούν
παρά φύση με τη νοημοσύνη μας, σε διοικητές ΔΕΚΟ, σε στελέχη, σε συμβούλους, σε χαρτογιακάδες, σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια τώρα μας καταστρέφουν κυρίως ψυχικά μόνο για να νιώσουν ακόμα περισσότερο ματαιόδοξοι απ όσο είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: