Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σφηνάκια ψευδαισθήσεων


Όλο και πιο συχνά το ακούς πλέον. Κάποτε ήταν απλή "κλάψα" που γνώριζες πως δεν είναι αλήθεια. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Είναι πλέον σοβαρή ομολογία. Οι τσέπες μου είναι άδειες. Ευθύνες για το ποιος και το γιατί;
Τόσο πολύ βαρετά πλέον όλα αυτά που σε κάνουν να αντιπαθείς τα ίδια σου τα αυτιά. Για να μην πω Αυτιά που ούτως η άλλως την απλή λογική να έχεις τον αντιπαθείς και μόνο που θα ακούσεις τη πρώτη φράση απ το στόμα του.
Δεν είναι ο μόνος όμως, ας είμαι δίκαιος. Είναι όλοι αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι που θεώρησαν πως με τα μεγάλα άτσαλα, σαχλά σχόλιά τους απέκτησαν λόγο ύπαρξης στο σπίτι του καθενός. Η εισβολή τους προγραμματισμένη και καλά μελετημένη απ τα αφεντικά της δεκάρας κατάφεραν και γέμισαν με σύγχυση τα μυαλά όλων αδειάζοντας παράλληλα τις τσέπες μας. 
Παγίδες καθημερινές γεμάτες με ανασφάλεια, μπουρδολογία, αναμάσημα, ρίξιμο ευθυνών απ' τον έναν στον άλλον και όλα αυτά κατ' εντολή των μεγαλοσυμφερόντων που τόσα χρόνια παίζουν εκείνο το παιχνίδι της υποτιθέμενης ενημέρωσης,
Με όλο εκείνο το μεγαλείο της έπαρσης τους, μιλάνε ακατάπαυστα και αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια. Βαθυστόχαστες εκπομπές με στόχο το κοινό καλό. ;Όπως με το πρεζόνι. Του προσφέρεις άλλη μια δόση για να βοηθήσεις. Βηματάκια σταθερά προς τη καταστροφή χωρίς ξεκάθαρες απόψεις και κυρίως προτάσεις. Γιατί έτσι τους έχουν πείσει πως πρέπει να κάνουν. όχι κύριοι της πεντάρας. Αν θέλεις να έχεις άποψη πρέπει να έχεις και πρόταση. Διαφορετικά καλά θα κάνεις μια απλή αναμετάδοση σε ρυθμό μαγνητοφώνου και τίποτα παραπάνω. Προτάσεις όμως δεν ακούμε από κανένα σας. Λόγια μόνο λόγια μεγάλα ωραία, παχιά λόγια στο μέγεθος της σαπουνόφουσκας
Θα μου πεις πως πρέπει να έχεις το κωλαράκο σου προστατευμένο και τη θεσούλα που σου δίνει τα φράγκα ζεστή.
Σωστά. Οπότε λέμε απλά yes sir στο μεγάλο αφεντικό που καθορίζει την εναλλαγή στην εξουσία μετακινώντας τα στρατιωτάκια ψηφοφόρους ανάλογα με το πόσα πιόνια έχουν μείνει στη σκακιέρα. Σκοπός όχι το "ρουά ματ¨ αλλά και πάλι στάχτη στα μάτια των αδαών. Να νομίζουν ρε παιδί μου πως ξέρουμε σκάκι. 
Ταυτόχρονα οι τσέπες όλο και αδειάζουν.
Όλο και περισσότερες οι μέρες του μήνα μετά το τέλος του μισθού.
Ένας ολόκληρος λαός σε απόγνωση καρφωμένος στα γελοία κανάλια τους, εκπομπής και διαπλοκής, με τον κάθε λογής παπάρα να εκφράζει απόψεις, μελέτες, στόχους αλλά ποτέ συγκεκριμένες προτάσεις, όπως για παράδειγμα εξ ολοκλήρου αλλαγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ίσως η μοναδική σοβαρή πρόταση για να ξεκολλήσουμε απ το βάλτο απραξίας, μιζέριας, ανέχειας, εξευτελισμού.
Το νέο αυτό ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστό και όχι με παραθυράκια νόμων επί νόμων να έχει την αξία σκουπιδόχαρτου που δυστυχώς έχει τώρα. Να συνταχθεί από άτομα με πείρα στη ζωή και όχι από χαρτογιακάδες κλεισμένους στο μικρόκοσμό τους,  ευρωπαϊστές, αμερικανογλύφτες γραικύλος. Μόνο με συμμετοχή των πολιτών θα μπορούσαν να πέσουν νέες φρέσκες ιδέες στο τραπέζι της λεγόμενη ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα το που ζούμε, με ποιον έχουν να κάνουμε χωριό, τι έχουμε να μοιράσουμε (γιατί πρέπει να ανακατευθεί η τράπουλα και να ξαναμοιραστεί), πως να εκλέγουμε εξουσία, από ποιους και για πόσο, με τι τίμημα, ποιος θα ελέγχει όλα αυτά και πάει λέγοντας.
Κάτι νέο, φρέσκο, ωραίο, αρωματισμένο με φρέσκο αέρα, οχι κοπανιστό και ταυτόχρονα με όραμα, με σκέψη για το μέλλον και όχι για το σάπιο  κωλοσύστημα που δια ροπάλων (στη κυριολεξία) υπερασπίζονται οι κοπρίτες. Κάτι που να αποπνέει σεβασμό, να έχει τη συμμετοχή όλων όσων θεωρούν πως μπορούν να προσφέρουν στο κοινό καλό πρώτα της χώρας μας και μετά παγκόσμια. Ναι παγκόσμια το εννοώ και δεν είναι υπερφίαλο. Δεν είναι γιατί σχεδόν τα ίδια γράμματα με εμάς χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, όμοιες λέξεις, ίδιες ιδέες για τη ζωή και τον άνθρωπο έστω και σε κακέκτυπα της δημοκρατίας. Τουλάχιστον για αυτή τη λέξη πεθαίνουν, πολεμούν, διακηρύσσουν.
Μια νέα αρχή μετά τα χρόνια της χολέρας θα πρέπει να έχει αρχές και κύρος. Απ όσους έχουμε εδώ σε τούτο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Ας είναι για άλλη μια φορά η αρχή να ξεκινήσει από εδώ. 
Φαντάσου λέει η Πλατεία Συντάγματος να γίνει τόπος λατρείας για μια νέα παγκόσμια αρχή.

Γαμώτο... τι ήπια εχθές το βράδυ πάλι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: