Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μα τι Πρόεδρος είναι αυτός!!!


Τι μας λέτε κύριε Παπούλια! Σοβαρά, ενοχληθήκατε έ; Τώρα που ο κόσμος αποφασίζει να αντιδράσει; Ναι σήμερα είναι η ημέρα της αντίδρασης και όχι ημέρα για φανφάρες και παρελάσεις. Ακριβώς σήμερα και με κάθε τρόπο πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος τιμώντας τους ήρωες του. Κάπως έτσι θα αντιδρούσε, να είσαι σίγουρος, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας ακόμα, και όσοι άλλοι που αγάπησαν τον τόπο και τον λαό του. όσοι αντέδρασαν στη ξεφτίλα, στην καταπίεση, στο ξεπεσμό, στην υποτέλεια, σε ότι μας πληγώνει και μας ενοχλεί κι εμάς κύριε πρόεδρε, της ποιας δημοκρατίας δεν ξέρω όμως. Της δημοκρατίας σας που τη θυμάστε κάθε Ιούλη με εκείνες τις περίφημες δεξιώσεις στο μέγαρο σας;
Κράτος και ηγέτες σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από ανάξια πολιτική. Σημαίνει και τσαγανό, κότσια. Σημαίνει ότι βαράω το χέρι μου στο μαχαίρι κι ας κοπώ. Και το κάνω γιατί εκπροσωπώ 10.000.000 κόσμο και όχι μερικές κωλοτράπεζες αμφιβόλου κυριότητας. Σημαίνει πως μάχομαι για ότι ορκίστηκα να υπηρετώ. Και αυτό είναι το Σύνταγμα Της Ελλάδας. Σημαίνει πως έχω τόλμη, και μπορώ να υπερασπίζομαι την εντολή του λαού όσο και αν δεν συνάδει με τις απαιτήσεις των μεγαλοκαρχαριών που είδαν μαγαζί γωνία και όλοι εσείς ξεπουλάτε
28 του Οκτώβρη και θα έπρεπε να είστε γνώστης καθώς είχατε συμμετοχή στην τότε κατάσταση. Θα έπρεπε να μάθουμε περισσότερα από εσάς και όχι να σας χαζεύουμε σε στάση προσοχής σε μια εξέδρα βάση πρωτοκόλλου. Ο ρόλος σας πρέπει να είναι ουσιαστικός και όχι τυπικά ανύπαρκτος. Αλλά όταν ο κόσμος αντιδρά με αυτόν το τρόπο θα πρέπει να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας τις υπόλοιπες 364 ημέρες και όχι να μας κοπανάτε το ενωτικό τάχα μου μήνυμα σας περί ομοψυχίας και άλλα κουραφέξαλα. 
Οι παρελάσεις σαν μάραναν όταν δεν έχετε ακόμα και βιβλία να δώσετε στα παιδιά και παρ όλα αυτά έχετε το απύθμενο θράσος να στιγματίζετε τις αντιδράσεις του κόσμου τη μοναδική στιγμή μέσα στο χρόνο, που μπορεί κατά κάποιο τρόπο να σας πλησιάσει και να σας αναφέρει, έστω και βρίζοντας, τις αντιθέσεις του.
Μιλάτε για αντιδημοκρατικό μένος; Ποια είναι η δική σας συμπεριφορά περί πραγματικής δημοκρατίας; Πότε και με ποιο τρόπο υπερασπιστήκατε την οργή τούτου του κόσμου; Αλλά οι δημοκρατικές σας  αντιλήψεις περιορίζονται στο πώς θα ξεζουμίσετε ακόμα πιο πολύ ένα λαό που ενώ είναι στα γόνατα δεν κάνετε τίποτα παραπάνω απ τον να του πατάτε τη πλάτη. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλα τα κωλοκόμματα σας σχολιάζουν ακριβώς με τα ίδια λόγια τη σημερινή αντίδραση του.
Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τρόμος της χαμένης εξουσίας και της χαμένης κουτάλας που σας έχει καταλάβει.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρεμούρα της επιφανειακής αντίθεσής σας μεταξύ των κομμάτων, αλλά η κάτω απ το τραπέζι συναλλαγή σας έχει πια γίνει ορατή σε ένα κόσμο που δεν θέλει φανφάρες και παρελάσεις αλλά ουσιαστικές λύσεις των πρόβλημά των που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε όταν αθωώνετε τη κλεψιά, την αυθαιρεσία, τη λαμογιά, την εξαπάτηση.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε και όχι να ξεστομίζετε όλες αυτές τις μπαρούφες για Εθνική τάχα μου μνήμη, όποτε σας συμφέρει να κάνετε την επίθεσή σας στο λαό.
Έχει γίνει πλέον ορατός ο ρόλος σας μέσα σε μια κοινωνία που σας απαξιώνει μέρα με την ημέρα ακόμα πιο πολύ.
Ναι έχει το δικαίωμα αλλά και το καθήκον τέτοιες ημέρες να αντιστέκεται τιμώντας τους πολέμους των προγόνων του που ως φαίνεται δεν έχετε και πολύ σχέση με αυτούς, 
Αυτές είναι πραγματικές μνήμες και όχι το, εν δυο, εν δυο, ένα στ΄αριστερό... 
Εσείς μόνο έχετε να σκέφτεστε τα κωλοευρό σας και τις οικονομικές λοβιτούρες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: