Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Διάσπαση της ορθής σκέψης με την υπερπληροφόρηση.


Πως να μπορέσεις να ελέγχεις τα δισεκατομμύρια μυαλά πάνω στο πλανήτη;
Αδύνατον.
Ποιος είσαι τώρα για να τα ελέγχεις όλα αυτά τα μυαλά και γιατί;
Αν είσαι θεός μπορείς. Δεν έχει σημασία ποιος θεός. Αρκεί μόνο να περάσεις το μήνυμα της υπερδύναμης σου και ο κόσμος ακολουθεί όπως ακριβώς τα προβατάκια, είτε τον καλό ποιμένα, είτε το πρώτο κριάρι με τη κουδούνα στο λαιμό.
Τα μέσα παντοδυναμίας σου είναι και απλά αλλά και σύνθετα. 
Ας πάρουμε τα απλά. 
Πίστευε και μη ερεύνα. Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι. Γυρνάμε και το άλλο μάγουλο για τη μπάτσα που φάγαμε σαν καλοί μαζοχιστές. Αγαπάμε πιο πολύ τη θρησκεία μας απ' το φίλο μας, την οικογένειά μας, τη πατρίδα μας σε σημείο που ξεχνάμε και διαγράφουμε απ' τη μνήμη μας, τη καταγωγή της γλώσσας μας, την ιστορία των προγόνων μας, τα αληθινά θαύματα που μας κληροδότησαν μέσω ενός Παρθενώνα, μέσω μιας Ιλιάδας και Οδύσσειας, μέσω μιας Επανάστασης.
Σε ονομάζουν γραφικό όταν προσπαθείς να τιμολογήσεις τη λέξη ¨ανθρωπος" και σε κάνουν να αισθάνεσαι προέκταση του Νόε και όχι του Δευκαλίωνα. Απλά, πολύ απλά όλα αυτά καθώς η τσίμπλα δεν έχει ξεκολλήσει απ ' το μάτι και η μαρμελάδα κρατά σταθερά τη θέση της στα αυτιά σου.  Τα εύκολα είναι πολλά και πάντα χοντροειδή ψέματα.
Τα πιο δύσκολα έχουν να κάνουν με ιστορίες συνωμοσίας τύπου Illuminati, Ροδοσταυρους, Μασόνους, κρυμμένους συνήθως σε σκοτεινά υπόγεια και σταθερά υποφωτισμένα ή και πολύ φωτισμένα σαν τη μία και μοναδική αλήθεια.
Μέσα στα δύσκολα φυσικά και ο θεός ΧΡΗΜΑ. Κατοικεί σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και φέρει τη μορφή (εικόνα) δυσκολοσχεδίαστων επιφανειών με μυστικιστικά σύμβολα  και μια αξία με αριθμό. 10euro, 20euro, 50euro, ή σε αντίστοιχα δολάρια, γιεν, ρούβλια, ελβετικά φράγκα και παει λέγοντας. Αυτή δε η παντοδυναμία του χρήματος είναι τόσο ύποπτη και μυστηριακή πλέον που ακόμα και χωρίς αντίστοιχη αξία (αποδεδειγμένα) κυκλοφορεί και πλημμυρίζει το κόσμο με την ελπίδα πως όποιος κατέχει πολλά τέτοια "εικονίσματα" θα κατέχει και την εύνοια του παμμέγιστου κυρίαρχου του παιχνιδιού που ονομάζεται "Έλεγχος των Μαζών". όταν η μοναδική περιουσία που έχεις είναι ας πούμε ένα 50ευρω και ακούς για κάποια τρελά δισεκατομμύρια σε πιάνει ένα δέος αναλογιζόμενος το πόση "θεϊκή" δύναμη κατέχει κάποιος άλλος περισσότερο πιστός από εσένα. Οι ναοί τώρα του ελέγχου των πιστών μαζών μπορούν να έχουν το όνομα "Οίκοι Αξιολόγησης", Χρηματιστήρια, Επενδυτικές Εταιρίες, Τράπεζες. 
Όπως ακριβώς οι ανά το κόσμο θρησκείες έτσι και αυτές του χρήματος πρέπει να έχουν τους ιεράρχες τους, τους απλούς κληρικούς τους μα κυρίως τους ιεροκήρυκες, τους καθοδηγητές. Και μέσα στο παιχνίδι αυτό φυσικά η πολιτική.
Χεράκι - χεράκι λοιπόν θεός, θεός χρήμα, θεός πολιτική ορίζουν ζωές, συμπεριφορές και κυρίως σκέψεις.
Η λύση της απόλυτης κυριαρχίας του τυραννικού καθεστώτος; όχι όπως πιο παλιά με κάποια απολυταρχία, αλλά με την υπερπληροφόρηση για τα πάντα, αν φυσικά θέλεις να ψάξεις. Και η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουμε να ψάξουμε τα πάντα.
Προσφέρεις λοιπόν ένα μέσο ψαξίματος που μπορείς και ελέγχεις φαινομενικά. Το φουλάρεις με πληροφορία. Σαφώς και αφήνεις ελεύθερο ...τι άλλο; το ΠΟΡΝΟ. Για να μπορείς να αποπροσανατολίσεις. Για να προσφέρεις μέχρι και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές το απαγορευμένο. Με αυτό το τρόπο  ορίζεις πως το μέσο είναι απολύτως ελεύθερο, άρα αληθινό.
Μέσα εκεί τώρα σπέρνεις, ή μάλλον αφήνεις να σπαρθεί, κάθε τι που θα μπορούσε να αποτελεί διάσπαση της ορθής σκέψης. Τα βλαστάρια βγάζουν καρπούς και ο πεινασμένος φυσικά τρώει.
Στο χέρι σου τώρα είναι να σκεφτείς ποιους καρπούς θα απολαύσεις και με ποιο τρόπο.

Διέφυγε; της προσοχής τους το γεγονός της συσπείρωσης; Μπα δε νομίζω. Καθώς ένα τέτοιο σχέδιο ελέγχου των μαζών επίσης μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλό εργαλείο απόκτησης περισσότερης δύναμης.

Όπως και να χει το θέμα όμως, επικοινωνείς και δημιουργείς κύκλους επαφών.
Ανταλλάσεις, σπέρνεις και θερίζεις ανάλογα.
Εντάσσεσαι σε ένα κοινωνικό δίκτυο και μιλάς με κόσμο γνωστό ή όχι δεν έχει σημασία.
Φτάνεις να συγκεντρώνεις εκατομμύρια κόσμου σε πλατείες, δρόμους και φτιάχνεις παρέες.
Επαναστατείς μέσα από μια οθόνη. Βολικό κι' όλας.
Δεν το είχαν υπολογίσει; Δεν είχαν φανταστεί τη πληθώρα υπολογιστών ανα το κόσμο; Δεν είχα υπολογίσει τη δική μας διαπλοκή σε τούτο το μέσον; 
Πιστεύω πως όλα ήταν υπολογισμένα εκτός του ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί τη δυνατότητα με άλλα μέτρα πέρα απ τα αναμενόμενα. Πιστεύω πως τώρα είναι η αρχή της Internet Revolution. Η πορεία θα δείξει αν ο έλεγχος μέσα απ τη υπερπληροφόρηση μας φέρει πιο κοντά.
Αν αντί να καλυφθούμε πίσω απ τις απρόσωπες οθόνες αποκτήσουμε την πραγματική μας υπόσταση που έπρεπε να επικοινωνηθεί με τούτο τον τρόπο για να πάρει σάρκα και αίμα η φαντασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: